Vargen

En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmärksammade spaningsarbetet, och upptäcker snart spår som leder till cybervärldens mörkaste vrår. Samtidigt befinner sig advokat Shirin Nouri i en rättegång som blir en av hennes svåraste prövningar: en man erkänner att han dödat sin flickvän, men hans ombud gör ändå allt för att han ska gå fri.I spänningsromanen Vargen berättar Katarina Wennstam om ett samhälle där rättvisan gör skillnad på män och kvinnor, och där den mediala cirkusen utnyttjar spektakulära brott för att skapa maximalt intresse. En dag kommer vargen, men lyssnar någon på varningarna?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karolin L

2020-02-13

Betyg

Katarina Nord

2019-10-25

Betyg

Fyra med spets. Bra driv och tempo i boken, högaktuell som vanligt!

Anita H

2019-10-01

Betyg

Bra men otroligt otäck bok.

J

Betyg

Spännande, stark & välskriven!

S

Sabina Alm

2019-09-21

Betyg

👍

Britt-Marie Kullin

2019-08-22

Betyg

Katarina Wennstam har tidigare skrivit femton böcker, och jag har läst dom alltihopa. Åtta romaner, fyra faktaböcker, två ungdomsböcker, och en kortroman. Alla böckerna är mycket, mycket bra.

Vargen är den fristående fortsättningen och bok nummer sex i bokserien om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Nouri.

Och även om jag tycker mycket om författarens faktaböcker, ungdomsromaner, och kortromaner, så är det ändå hennes spänningsromaner som jag tycker bäst om.

Kriminalroman, spänningsroman, thriller, dramathriller, ja, oavsett vad man kallar böckerna, så är dom oerhört bra, och väldigt viktiga. För även om det är skönlitteratur, så finns det ju så mycket verklighet i böckerna.

Katarina Wennstam är en av mina absoluta favoritförfattare. Hon har ett fantastiskt sätt att skriva romaner på, som inte liknar många andras. För det är alltid en lättläst, spännande och oförutsägbar spänningshistoria i böckerna. Men det är också väldigt mycket sanning i böckerna, som nästan alltid handlar om mäns våld mot kvinnor. Böckerna speglar alltid verkligheten, och det är det som gör dom så otroligt bra. Och hennes nya bok, Vargen, är inget undantag, för den är precis lika bra som dom tidigare böckerna. Även den handlar om mäns våld mot kvinnor.

Rekommenderar absolut den här boken, och likaså Katarina Wennstams alla tidigare böcker. Och jag ser mycket fram emot kommande liknande böcker från författaren.