Att välja lycka Man kan faktiskt välja om man vill vara lycklig. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på vår inställning till livet, både när lyckan ler och solen går i moln. Detta är den bärande tanken inom den så kallade positiva psykologin som på senare år fått allt större genomslag. Det går att tänka sig lycklig helt enkelt genom att låta bli att tänka sig olycklig. För det är det vi ofta gör. Våra negativa tankar om oss själva och vår tillvaro är många gånger det som gör oss deprimerade. Forskningen inom den positiva psykologin har visat att vår hjärna är plastisk. Med det menas att den är förändringsbenägen ner till minsta hjärncell och rent fysiskt påverkas av om vi tänker i dur eller moll. Lyckas vi bryta gamla invanda och många gånger negativa tankebanor, kommer hjärnan sedan allt oftare att välja det positiva tankespåret. Och tankens kraft...
2016-06-06
Jag tycker att boken väckte många bra tankar. Det var också spännande att höra. Författarens tankar och åsikter.
Lättillgänglig, vilket är bra och egentligen det jag tycker är bäst med den (om man jämför med andra böcker i genren) och det jag baserar betyget på. Det behövs helt enkelt en bok med lite förenklingar och rakt på sak. Tyvärr lägger han in lite för många egna värderingar för att jag verkligen skulle kunna rekommendera den.
Bra tanke och syfte med boken, att vi ska tänka bort det dåliga o fokusera på det bra. Tyvärr blir stora delar av boken ett enda långt "..det var bättre förr..", känns som att Nisse helst skulle vilja åka ut på savannen o käka nötter o rötter... Inte i närheten av tex Kay Pollak. Början o slutet räddar precis upp betyget från en etta
Lättläst dessutom vill jag säga trovärdig. Jag tror på tankens kraft.
" Vi måste bygga en buffert till skydd för våra överkänsliga egon. Det är lättare att strunta i dumheter och sårade anmärkningar." citerat från boken. Och förvisso är det så om vi hela tiden tar åt oss allt och känner oss kränkta, misstolkar blir upprörda över det som egentligen inte har det minsta lilla betydelse bör vi börja träna på tankens kraft, den är ENORM. Rekomenderas varmt, Snuddar i en femma.