Var man

Flygt, Torbjörn

| 2013

Flag from sv

23


Vad är det att vara far? Att vara man? Och vad händer om någon hävdar sin rätt till det barn som du fostrat som ditt eget? Kim befinner sig ensam i sitt hem. Hans sambo och dotter är borta över dagen. Då dyker Tomas, en man han aldrig har träffat, oannonserat upp och gör sig hemmastadd på ett oväntat sätt. Tomas cirklar runt Kim och söker med maktspråk och antydningar få honom ur balans. Men i och med det kommer han också att blotta sig själv. Torbjörn Flygt förknippas ofta med den Augustvinnande genombrottsromanen Underdog, som fick en kritikerhyllad uppföljare i Outsider 2011. Var man är en stram kortroman där han återigen visar sin känsla för det subtila spelet mellan människor. Med precision och knivskarp iakttagelseförmåga frilägger han Tomas och Kims kamp om herraväldet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Birgitta Björnfors

2014-03-18

Betyg

En fantastiskt skickligt berättad historia! Två män ensamma i en lägenhet har en verbal strid på liv och död. Trots den begränsade miljön och de enstaka karaktärerna som skymtar förbi i bakgrunden, förutom de två männen, lyckas författaren fånga hela mitt intresse boken igenom.
Stundtals tänker jag att "nu får det väl ändå hända något" men de två männens dialog för historien framåt, framåt, uppåt, uppåt med så små subtila grepp att jag stannar kvar trots att inget konkret eller spännande egentligen händer. Det som händer sker istället i männens huvuden och det som händer där fascinerar mig.
Torbjörn Flygt har ett säkert och flytande språk som gör hans böcker lättillgängliga, men samtidigt har han alltid ett budskap, något att berätta som fördjupar läsupplevelsen.

Ma Coon

2013-06-30

Betyg

Annorlunda bladvändare.