Vår kokbok är sedan många år landets mest sålda kokbok nu tryckt i nästan två miljoner exemplar. Med sansad trendkänsla byter författarna ut vissa recept vartefter, men de flesta är självklara klassiker. Nu är det dags för den 21:a upplagan. Bland nyheterna - I fiskkapitlet presenteras en nygammal metod att koka fisk. Metoden ger unik möjlighet att lyfta fram fiskens fina smaker i kombination med högt ställda krav på hygien. Nya, läckra fisk- och skarldjursrecept. Faktadelen - på de gula sidorna längst bak, är en omistlig hjälp för vetgiriga. Där ges utmärkt information om livsmedel, även det absolut senaste på marknaden. Näringsguide i början av boken med den välbekanta och lättbegripliga matpyramiden som sedan decennier finns i varje lärobok i hemkunskap. Den konstruerades ursprungligen vid KFs provkök. Numera finns fyra matpyramider, anpassade efter människors ålder, kön mm. Vår kokbok...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Jag har själv ett MYCKET välanvänt exemplar från 1975.
Boken innehåller allt från information måttenheter, ugnsvärmetabeller och matlagningstermer till energitabeller, tips på hur man sparar energi OCH recept.
Det är en perfekt grundkokbok som man därefter kan komplettera med tjusiga inspirationskokböcker.
Bra flytta-hemifrån- eller studentpresent.