Vanmakt

I Djursholm i Stockholm misshandlas en ung kvinna brutalt till döds. Kriminalinspektör SANNA JOHANSSON och hennes kollega KALLE KARLSSON blir ansvariga att utreda misshandeln som leder rakt in i de fina salongerna hos överklassen. Dit hör BÖRGE SVENSON, från anrika familjen Svenson, som lever ett dubbelliv värre än någon kan föreställa sig. Det är mordet på hennes dotter och våld mot kvinnor som får SUSANNE ALDHAMO att varje helg förklä sig och bege sig ut i jakten på mördaren i Stockholms heta krogliv. Men när hon väl finner den hon söker, kommer hon våga fullfölja sin plan? MIKAELA och SAMUEL startar tillsammans med andra engagerade ungdomar aktionsgruppen "Rosie the Riveter" för att agera mot kvinnovåldet via sociala medier. De kan aldrig ana vilka följder deras uppmaningar kommer att få. En mediestorm är snart ett faktum när utsatta kvinnor börjar berätta sina historier på plakat...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lorenna G

2013-10-23

Betyg

Vanmakt är en gripande berättelse från första sidan. Läsaren tas med på en resa inte bara om ett mord på en kvinna på Djursholm, utan också på en resa som beskriver en verklighet för många utsatta kvinnor idag. Det är en berättelse om våld i vardagen, om kvinnlig hämnd, om de dolda offren, om ungdomars uppror med hjälp av social media och traditionella protester. Vi får också på nära håll följa polisinsatsen och de många utmaningar de möter.

Det är en målande berättelse som verkar vara ordentligt researchad, ett rikt persongalleri som väcker både sympati och andra känslor. Boken är hela 600 sidor, men jag kunde inte lägga ner den och sträckläste hela på en helg.

Rekommenderar!