Väninnan

Rudberg, Denise

| 2000

Flag from sv

756


Kristin lever ett till synes skyddat och bekymmerslöst överklassliv i Stockholm. Det är emellertid en värld fyld av oskrivna regler och stark social press. Så när äktenskapet med den tyranniske David blir ohållbart ställs Kristin i en svår situation: Skall hon våga lämna honom, bryta mot konvenansen och riskera att förlora såväl vänner som ställning? Från den närmaste omgivningen, inklusive sin egen mor har hon inget stöd att hämta. Det är först när Kristin återupptar kontakten med Eva, en skolkamrat från Östra Real, som hon möter egentlig förståelse. Eva drar med sig Kristin i ett hektiskt nöjesliv och stärker hennes självförtroende, vilket resulterar i att hon bestämmer sig för att ta det avgörande steget. Väninnan är en berättelse om en ung människas integritet och hennes möjligheter att upprätthålla den i en miljö där avvikelser ses med oblida ögon.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anita H

2016-10-08

Betyg

Härlig verklighetsflykt. Lättläst.
Jag har nu läst Storlek 37, Väninnan och O.S.A. I nämnd ordning och de följer efter varandra i handling. Kan vara bra att veta.

E

Ellinor Karlberg

2013-06-17

Betyg

Nä hon skriver ju inte bra Denise Rudberg. Men det duger som flygunderhållning absolut.

C

Caroline Karlsson

2012-01-08

Betyg

Chicklit när den är som bäst!!

Charlotta CG

2011-12-19

Betyg

Ja jag vet...jag retar mig alltid på Rudbergs alla engelska uttryck där det FINNS svenska motsvarigheter. Dialogerna kunde ha varit bättre och jag brukar aldrig intressera mig för livet runt Stureplan men det här var en bok jag tog fram när jag behövde något lättsmält att fly in i och som sådan funkar den vansinnigt bra. Kanske är det något med Evas sympatiska personlighet...?

A

Aida Beganovic

2011-10-20

Betyg

En mycket bra bok

Helena Eriksson

2011-03-05

Betyg

Boken handlar om Kristin, som är gift med en ganska otrevlig kille. Han går för långt och det blir skilsmässa. Kristin återupptar kontakten med en gammal väninna från skoltiden och det blir en hel del festande... Ungefär så...
En "hängmattebok", en bok som inte kräver någon som helst tankeverksamhet för att hänga med i. Ganska vardaglig historia och ett aningen banalt språk med många engelska uttryck...

Jessica Nilsson

2010-12-04

Betyg

Lättläst underhållning. Lite verklighetsflykt i den gråa vardagen. Gillar att läsa lättlästa böcker i bland. En må bra bok.

Betyg

Helt okej chicklitt. Blandvändare.
Men jag grubblar över hur huvudpersonen kan leva lyxliv fastän hon inte har ett så välbetalt jobb. Stort arv?

Sara Eriksson

2010-08-30

Betyg

Lite småseg i början, men tycker den tar sig lite i slutet. Rafflande avslut, nästan lite stressat att allt ska ordna sig på en gång till det bästa. Men mysig och småputtrig!

Linda Danielsson

2010-08-26

Betyg

En riktigt bra bok, blir på bra humör av att läsa denna!!

Charlotta Petersson

2009-08-26

Betyg

Denna boken fick mig att bli som besatt av allt som Denise Rudberg skriver. Har alla hennes böcker i min bokhylla. Jag bakade scones och drack massa te under tiden jag läst alla böckerna... (influenser av bokens innehåll)

L

Lillemor Carlsson

2009-08-24

Betyg

Första boken jag av Denise Rudberg som jag läste och bara älskade från första sidan!

Mia Dahlstrand

2009-08-11

Betyg

2007-12-17
Kristin byter traditionerna och skiljer sig. En slags omstart. :-) Rolig men lite förutsägbar.

Amanda Eglund

2009-07-20

Betyg

En självklar femma! Tyckte dock det var lite tråkigt när de 500 sidorna var slut. Ville ju följa med i deras liv längre! Kanske den bästa bok jag någonsin läst faktiskt!

K

Karin Karlsson

2009-07-10

Betyg

Jag älskar den här typen av böcker, lättläst, okomplicerat och underhållande!