Vanessa och Virginia

SELLERS, SUSAN

| 2010

Flag from sv

15


Virginia Woolf och Vanessa Bell. Två systrar med stora drömmar, i en tid där uppfostran, arv och anseende krävde att flickor spelade sina roller perfekt. Vanessa och Virginia uppfostrades till att bli felfria, utsökta, damer. De blev något helt annat.I Vanessa och Virginia får vi följa systrarnas uppväxt i det viktorianska England, från deras barndom i huset på Hyde Park Gate till det fria, eller ofria, livet i Bloomsburygruppen. Det är en berättelse om syskonkärlek och konstnärsrivalitet men också om försök att leva ett annorlunda, friare och rikare liv i en ny sorts intellektuell och känslomässig gemenskap.Vanessa Bell och Virginia Woolf lyckades med något som ser ut som en omöjlighet, att skapa enastående skönhet ur stora svårigheter och djup sorg.Bell och Woolf är för oss kända som fria konstnärssjälar; i Vanessa och Virginia får vi veta vilket pris de fick betala för att nå dit. Det...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A Bookaholic Swede

2010-11-23

Betyg

Susan Sellers har skrivit en bok om systrarna Vanessa och Virginias liv. Vanessa Bell är kanske inte så känd, men de flesta av hos har nog hört talas om eller kanske till och med läst något av Virginia Woolf. Utifrån Vanessas synvinkel får vi följa systrarnas liv från barndom till ålderdom. Båda två är konstnärliga, den ena målar den andra skriver och de båda får uppleva lycka och tragedi i sina liv. Susan Seller har utifrån Vanessas och Virginia levnadsöden skrivit samman en bok om två kvinnoöden och man berörs starkt av alla tragedier som drabbade dem. Boken är välskriven och svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa i den. Man fångas med i handlingen och man berörs starkt av de tragedierna som drabbar dem. Detta är en bok för alla som är intresserade av Virginia Woolf eller Vanessa Bell, eller helt enkelt bara vill läsa en bra bok.

Maria Klamas

2010-11-05

Betyg

Galet trist får en tvåa enbart på omslaget... Jag fatta ingenting rörigt med personerna o vem talar o vem är vem... ingen lustläsning alls... orka inte ens läsa ut den... o det är sällan jag lägger från mig en bok men jag blev såååååå trött....

A Bookaholic Swede

2010-10-06

Betyg

En makalöst bra bok, väldigt fängslande att läsa och skriven på ett sätt så man knappt kunde lägga ifrån sig boken. Mot slutet av boken fick jag verkligen kämpa mot tårarna så berörd var jag av det som skedde.

Camilla Eriksson

2010-09-14

Betyg

Handlar om Författaren Virginia Wolf och hennes syster konstnären Vanessa Bell liv. Intressant man blev intresserad av att läsa mera av Virginia Wolfs böcker efter ha läst denna bok.

Engelska Väninnan

2010-05-30

Betyg

Det är nödvändigt att läsa in Vanessa Bells biografi för att förstå romanen. Den är en stämningsfull tolkning av något vi förutses veta. Svag Fyra för alla långa beskrivningar av hennes målningar. Skärvor av ett liv. Rekommenderas.