Vandrande stjärna

Sommaren 1943 tvingas Esther och hennes mor fly från den by i Sydfrankrike där de bor för att inte hamna i tyskarnas händer. Tillsammans med andra judiska flyktingar lyckas de ta sig över gränsen till Italien. Några år senare gör de ännu en strapatsrik resa med lastbåt till Palestina som kort därpå utropas till staten Israel. På vägen möter hon en karavan med palestinska män, kvinnor och barn, som nu är utan hemland och på flykt. Under ett kort ögonblick träffar hon en flicka som hon sedan aldrig mer återser och aldrig kan glömma.Vandrande stjärna är en stark skildring av Esther och Najma, den judiska och den palestinska flickan, om deras olika liv och om det som förenar deras öden, om kriget, våldet, landsflykten - men också om livsmod som överträffar allt.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2013-09-24

Betyg

Mycket vackert språk. Gripande och sorgligt.

Ann-Lis Engbom

2010-07-08

Betyg

En nobelprilförfattare som går att läsa! Underbar prosa, vacker och sorglig. Dock, de parallella berättelserna kunde knutits ihop litet starkare tycker jag.

Linda Hultén

2010-06-12

Betyg

Vackert språk och gripande människoskildring. Boken består egentligen av två av varandra oberoende historier som kunde knutits starkare ihop.

Solveig Andersson

2010-03-14

Betyg

Vacker, poetisk - men ack så sorglig.