Vändpunkten

Lehtolainen, Leena

| 2004

När företagaren Juha Merivaara hittas död på sin skärgårdsö har kriminalkommissarie Maria Kallio precis återvänt från sin barnledighet. Ett par veckor tidigare hade hon besökt ön, driven av en önskan att se platsen där hennes ungdomskärlek dött ett år tidigare. De båda dödsfallen betraktas som olyckshändelser men Maria Kallio börjar snart ana att verkligheten är en annan. Samtidigt brottas hon med interna problem på arbetsplatsen. Som nyutnämnd chef möter hon motstånd, inte minst från den kollega som var konkurrent till chefsposten. Hans temperament och alkoholkonsumtion tvingar till slut fram en situation som får förödande konsekvenser. Leena Lehtolainen har haft stor framgång med sina deckare i såväl Sverige som hemlandet Finland. Vändpunkten är den tredje boken om Maria Kallio som ges ut på svenska.

emmakicki

2020-10-20

Helt okej men liksom i föregångarna är det inte så spännande, lagom nivå för en ljudbok men inte så mycket mer.

Magnus Hoem

2011-02-20

Njäe, riktigt så tycker jag inte en bra bok är skriven. Man får liksom ingen personlig relation med huvudpersonen.