Blodisande spänning på hög nivå - sjätte delen i Väktarserien är här! Tom, Väktarens lärling, har som huvuduppgift att skydda trakten från mörkrets onda makter. Men nu behöver hans mamma hjälp. Hon har flyttat hem till sitt gamla hemland, Grekland, och en av de allra farligaste gamla gudarna är på väg tillbaka. Han röjer undan allt och alla i sin väg på det blodigaste vis. Samtidigt är djävulen själv fortfarande lös och om han och den gamle guden slår sina påsar ihop kommer en ny ond era att ta sin början. Toms mamma har en mäktig grupp vid sin sida, men bland dem finns också Toms tidigare fiender, häxorna från Pendle. Bland annat den grymma mörderskan Grimalkin och den ondskefulla klanledaren Mab Moldheel. Kan Tom gå emot allt som Väktaren har lärt honom och alliera sig med häxorna? Och vad är det för hemlighet som hans mamma undanhåller honom? Och vilka offer måste göras i kampen mot...
Nu har jag läst ut den sjätte boken i "Väktarens Lärling" serien. Så snart är det näst sista boken jag ska gå på som nästa projekt. Men än är jag inte där eftersom jag inte har recenserat "Väktarens Offer" än. Det är vad bok 6 heter och strax efter att jag har berättat lite om handlingen så ska jag berätta om vad jag tyckte.
Toms mamma har en mäktig grupp vid sin sida, men bland dem finns också Toms tidigare fiender, häxorna från Pendle. Bland annat den grymma häxbödeln Grimalkin och den ondskefulla klanledaren Mab Moldheel. Kan Tom gå emot allt som Väktaren har lärt honom och alliera sig med häxorna? Och vad är det för hemlighet som hans mamma undanhåller för honom? Och vilka offer måste göras i kampen mot det onda?
Mycket frågor ska man få svar på nu när det närmar sig slutet i denna spännande fantasy berättelse som nu nått fram till sin klimax. Flera av mörkrets varelser är besegrade i tidigare böcker. Men nu är det de största hoten våra karaktärer står inför. Allt är olidligt spännande då man inte helt säkert vet vem som är god, ond eller använder ondska för att med den uppnå godhet. Och nu när man nått så här långt in i handlingen så är allt jättespännande. Karaktärerna får mer djup och man förstår varför de har agerat som de gjort när man nu vet orsaken till det som grundat deras välskrivna personligheter. Många fantasifylla varelser dyker också upp. Nya som gamla och grekisk mytologi får också en viktig del i handlingen. Ett smart drag att flytta intrigen dit eftersom den platsen redan ifrån början känns som en magisk plats.
Boken "Väktarens Offer" kan precis som de tidigare 5 böckerna strakt rekommenderas. Mörk och magisk stämning utlovas i en fantasy berättelse som börjar närma sig sitt slut. Den 7:e och näst sista boken vill jag nu genast kasta mig över. För budskapet "att man med ondska kan besegra godhet" känns för mig intressant. Förhoppningsvis gör det för andra också.