Vakande ögon

Koontz, Dean

| 2002

Flag from sv

172


Södra Kalifornien 1965. Bartolomeus Lampions föds under dramatiska omständigheter. Hans far dör i en bilkrasch på väg till BB. Vid tre års ålder drabbas han av en ögonsjukdom som gör honom blind, men hans blindhet kompenseras av hans förmåga att se in i den andra världen. Samtidigt som Bartolomeus kommer till världen, föds en liten flicka, Angel White, i San Franciso. Hon är resultatet av en grym våldtäkt, och hennes 16-åriga mamma dör i barnsäng. Angel har en ovanlig förmåga att se världen som den är. Vid samma tidpunkt som barnen föds, knuffar en ung psykopat, Junior Cane, ner sin unga hustru från ett vakttorn i skogen i Oregon. Han inser snart att han inte kommer att klara sig ostraffad. Hämndens gudinna i Juniors värld heter "Bartolomeus" och för att undkomma vedergällning inrättar han sitt liv efter att hitta och förgöra "Bartolomeus". Dessa tre dramatiska händelser är inga tillfälligheter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Rebecka Nyman

2020-11-30

Betyg

Vet inte riktigt hur jag känner inför denna bok. Vissa saker hade kanske fått högre betyg och vissa lägre betyg så snittet blev 3 av 5. Den tog riktigt lång tid att läsa, för jag kände att den inte riktigt hade det tempot jag önskar mig av böcker. Många intressanta idéer och ändå en spännande bok, men spänningen försvann undan för undan eftersom slutet kändes så oerhört långt borta. Därför tappade jag liksom motivationen. Mycket berättelse om annat som till viss del hade med historien att göra. Överlag en helt okej bok, spännande ibland, mycket prat om annat ibland.

N

Neha Grundström

2018-03-14

Betyg

Jag tyckte om boken i det stora hela. Karaktärerna och dess öden var intressant.
I Mitten är det ungefär 100 sidor som är tråkiga men kan man bara komma förbi dom så är det en helt klart läsvärd bok.
Lite för lång för min smak.

Betyg

Den här boken var helt okej den var spännande tycker jag

Per Englund

2011-08-05

Betyg

Ibland intressant ibland väldigt trist

S

Sophie Sundin

2010-07-13

Betyg

Riktigt dålig, förutom beskrivningen av mördaren - det gjorde han riktigt bra. Därför får boken två och inte en stjärna.

Michael Nystås

2010-02-03

Betyg

Koontz nutida böcker är väldigt speciella och bärs fram på en stråke av andlighet. Nattsvart ondska möter en godhet som inte är av denna världen. Barn med förutbestämda öden föds. Säreget fängslande.