Vägar till visdom

Einhorn, Stefan

| 2009

Flag from sv

103


Tankeväckande, roande och mycket handgripligtVisdom ? det låter som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Som något för filosofer och nobelpristagare. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart.Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn som i sin nya bok på ett högst konkret och nära sätt ger råd om hur vi alla kan växa i visdom. Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen. Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv. Det handlar inte bara om beslut på liv och död, om framtida ödesfrågor som storskaliga krig och klimathot, tillgång till visdom kan bistå oss också i vardagliga situationer.Men detta är inte en vis bok utan en bok om visdom. En vis bok förmedlar kloka råd om hur vi ska leva våra liv, medan denna bok om visdom har som syfte...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

W

Weronica

2022-10-27

Betyg

Tänkvärda ord i boken.

Anders Nilsson

2013-07-13

Betyg

Tycker också om boken. Jag gillar tonfallet och innehållet.

Boktanten

2012-02-26

Betyg

Intressant bok med många tänkvärda ord. Gott om ställen att avbryta läsningen på och ganska lättläst. Den var dock lite "tråkig", det hände ingenting i den utan det var bara en massa episoder ur författarens liv.

Ruth Lezz

2011-04-12

Betyg

Har läst både Konsten att vara snäll och Medmänniskor av Stefan Einhorn. Detta är också en bok som handlar om det allmänmänskliga som ofta kommer och biter oss så att det gör ont där det brister. Boken kan läsas som ett verktyg för personlig utveckling, inte en ovanlig bok idag, men en som är väl värd att läsa liksom hans andra böcker.

P

Pelle Martinsson

2010-12-21

Ärligt talat... floskler och allmän meningslöshet så långt ögat når. Ska man skriva om sånt här får man antingen bygga det på någon form av empiri ELLER våga ta ut svängarna lite. Hade passat bättre i kondenserad form på baksidan av ett cornflakespaket.

Anders Högman

2010-07-26

Betyg

Lite väl mycket religion för min smak, men många intressanta och kloka kommentarer. Dessvärre läser väl inte de som verkligen behöver detta denna bok...

Sarah Olsson

2010-06-26

Betyg

Lite tråkig lite för ofta, tyckte jag. Men så kanske det bara är jag som har problem med faktaböcker. Så tyckte jag nog också att jag redan kände till det mesta som sades, så jag lärde mig inte direkt något nytt heller.

Thomas Karlsen

2010-06-01

Betyg

En lite väl pretentiös ansats? Nej jag tycker inte det. Einhorn tar sig an uppgiften på ett föredömligt sätt och försöker inte inbilla oss att han äger nyckeln till visdom. Det han vill är att vi alla ska försöka sträva efter att bli lite visare och han ger oss några verktyg som hjälp på traven. Klokt och ödmjukt.

Michael X

2010-02-26

Betyg

Lite blandade känslor, liksom med Einhorns andra böcker...

Det är ganska modigt idag att prata om visdom (liksom om snällhet och gud...) och det ger många "aha"-n... men det finns något i tonläget (känslan av en roll...?) som antingen inte stämmer med "berättaren" (SE) eller mig...

en något tveksam 4:a

Karin .

2010-01-13

Betyg


Tycker mycket om denna bok. Den behövs verkligen idag, tyvärr. Visdom och klokhet är en bristvara, som vi behöver mycket mer av. // Tror även många skulle behöva bli påminda om att intelligens inte är detsamma som visdom.