Våga vara vuxen : bli en bra förälder

Att bli förälder är en av de mest omvälvande händelserna i en människas liv. För vissa går det lätt men för många hopar sig frågor som: hur gör man, hur gör andra, duger jag? Det här är ingen manual om barns olika utvecklingsfaser, det är en bok om mötet med barn. Den ger styrka och mod att tro på sin förmåga som förälder och medmänniska. Boken förmedlar sunt förnuft i konsten att möta sina barn och samtidigt växa som människa och familj. Helena Harrysson har skrivit en lättläst, konkret, underhållande och inspirerande bok för alla föräldrar.

A

Andrea Kalk

2010-01-18

En lättläst bok, full med kloka råd, skriven med humor och hjärta. Önskar att jag hade haft denna bok när mina barn var mindre (och ser fram emot uppföljare om tonårstiden). Har nu lånat ut boken till två nyblivna föräldrar som har stora krav på sig själva - så att dom vågar slappna av och inse att det inte är hela världen om föräldrar gör misstag ibland.

Anna Hallqvist

2010-01-17

Egentligen är mina barn för "gamla" för att den här boken ska rikta sig till mig. Men jag gillar ju att läsa i ämnet så, och man kan aldrig få för många tips. Jag är glad att jag läste för Helena är en klok kvinna som delar med sig av egna erfarenheter och säger så mycket smart. :)
Det är en bra liten bok, som inte går på djupet eller förklarar eller upprepar - utan mer påvisar konkreta tips och förhållningssätt. Vettiga såna. Jag önskar att den här boken fanns när mina barn var små, det hade sparat en del tårar och tandagnisslan. Läs! Och inspireras av pepp och inte pekpinnar.