Vackra dagar

I Vackra dagar utforskar Joyce Carol Oates sina protagonisters hemliga, intima och dolda inre liv. Människor som, likt de flesta av oss, tvingas stå upp för sig själva genom modiga och ibland oåterkalleliga val. Läsaren får bland annat ta del av Oates rikt sinnliga prosa i berättelsen om det otrogna paret som lovar varandra total uppriktighet och ärlighet, precis det som de saknar i sina äktenskap, vilket får helt andra konsekvenser än de väntat sig.I en annan berättelse, med de frodigt tecknade Adirondackbergen som fond, utnyttjar en beräknande och manipulativ universitetsprofessor en alltför godtrogen kvinna på ett sätt hon aldrig hade kunnat förutse. Och i ännu en novell får läsaren möta en ung afrikansk man som studerar på ett amerikanskt universitet. När han utan förvarning blir av med sitt visum testas hans mod till yttersta gränsen.I Vackra dagar, precis som i Joyce Carol Oates...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

7w

Betyg

Vår Bokcirkel har läst denna novellsamling av Joyce Carol Oates. Vi var överens om att flera av novellerna gjorde starkt intryck, men att några liksom föll ur ramen för samlingen. Varför sätta samman noveller på det här sättet? Lite spretigt. Sen tyckte jag att flera av berättelserna gav upphov till många funderingar, helst med tanke hur dessa slutade. Stämningarna i Joyces noveller kryper liksom under huden på en.

Betyg

Många bra noveller men även sådana som inte passade mig. Ojämn som hela JCOs hela produktion. Det gäller att inte ge upp.

Solveig Andersson

2021-12-10

Betyg

Oakes är alltid ett säkert kort!