Uzumaki 2: Spiralerna

Ito, Junji

| 2010

Flag from sv

24


Kirie Goshimas omvärld håller på att falla i bitar. Märkliga händelser och mardrömslika naturfenomen tar sig allt extremare uttryck omkring henne och hon förstår nu att hennes olycksdrabbade pojkvän haft rätt. Staden Kurôzu-cho är förbannad av spiraler. Man kan se spåren av förbannelsen i myggornas flykt och i de virvelvindar som med förintande kraft rider fram över hustaken. Ja till och med i människornas själar börjar spiralerna manifestera sig. Invånarna i Kurôzu-chó verkar, trots allt det egendomliga och fruktansvärda som sker omkring dem, inte kunna förstå vad det är Kirie ser hända innan det redan är försent. Vindlande går trapporna upp till fyrtornets topp där ett hypnotiserande ljus sprider sig i natten. Spiralernas förbannelse drar Kurôzu-cho och dess befolkning med sig i en pandemonisk helvetesdans som leder djupare och djupare ned i mörkret och hopplösheten.Uzumaki är en skräckmanga...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

På sätt och vis skönt att den till stor del gör nåt annat än del ett (som hade korta kapitel med olika spiralepisoder), men den här längre berättelsen håller inte alls måttet som de övriga tyvärr.

M

Maria Gustavsson

2012-05-06

Betyg

Trots att den andra delen var intressant, var den inte alls lika bra som den första. Den lilla gnutta realistik som funnits i berättelsen i första boken försvann i den här. Synd, men förståerligt antar jag. Uzumaki del 2 får en svag trea, om inte för något intressanta delar så skulle den bara fått en tvåa.