Utmarker

Dahl, Arne

| 2016

Hon heter Ellen Savinger och har varit frsvunnen i tre veckor. Sam Berger fruktar att en seriemrdare tagit henne, men f av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar p honom: utan kropp, inget brott. S kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande frgreningar till Sams eget liv tonar fram: pltsligt r ven jgaren jagad, och i utmarkerna vntar en sanning som alltfr mnga vill dlja. Tempofyllda Utmarker visar upp en helt ny sida av Arne Dahl. Det r en roman full av frstsmineringar och hemliga rum, den frsta dr vi fljer detektiverna Sam Berger och Molly Blom.

Monika W

2021-04-21

nda sedan jag lste min allra frsta bok av Arne Dahl s har jag nog betraktat hon om som ett skert kort och en favoritfrfattare. Speciellt bckerna om A-gruppen blev ngot av en kr gammal vn. Utmarker r frsta delen i en helt ny serie. Av ngon extremt oklar anledning s har den hr boken blivit stende olst i hyllan. Tillsammans med efterfljande tre delar. Nu var det nstan fem r sedan jag senast lste en av hans bcker och d platsade han ju pltsligt i min Vi mts igen-utmaning.

Brjan p boken r osammanhngande och lite rrig. Det knns som att det saknas ngra kapitel dr. Jag blir mest irriterad p att jag inte fr veta saker som antyds, bland annat detaljer om Sam Bergers privatliv. Jag blir nstan tokig p att han tnker och gr saker som inte betyder ngot alls fr mig. Jag bestmmer mig fr att helt enkelt lita p att frfattaren vet vad han gr. Vi snackar ju nd om Arne Dahl. Ett beslut som visar sig vara helt rtt.

Molly och Sam r onekligen en intressant duo och jag kan bara hoppas p att jag ven fortsttningsvis slipper romantiska inslag. Utmarker innehller egentligen bara en enda rejl vndning som verraskar mig. Frutom slutet d. Slutet allts...

OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2021/04/utmarker-av-arne-dahl.html

Marc Moore

2018-09-22

Tycket att det r en rtt seg och irritersam frsta halvan av boken med frhret av Friden men sedan kar tempot och den blir spnnande.
Tycker att det knns osannolikt hur huvudpersonerna fljer exakt i brottslingens spr, hur han kan frutsp exakt hur dom kommer att handla. Det r den frsta boken i en serie och mnga trdar hlls ppna, tror inte jag kommer lsa fortsttningen eftersom jag inte bryr mig tillrckligt om huvudpersonerna.

Tomas Karlsson

2017-09-19

Min frsta bekantskap med Arne Dahl, tyvrr inget som fr mig att vilja lsa mer, han r skert bra p intriger fr det finns det gott om, men det finns ingen trovrdighet fr min del. Skrapar lite p ett viktigt mne som mobbning, men det r ganska platt. Spnning finns det men jag tappar tyvrr intresset i mitten ngonstans, men lser nd klart, men inget man kommer lgga p minnet.
Riktigt sval tva i betyg.

Alexsandra Larsson

2017-08-16

En fngslande bok med ovntade vndningar, gr denna kriminalroman till mycket lsvrd. Jag kommer absolut lsa hela serien.

Anna Johansson

2017-07-04

Svrt att stta betyg p denna d det tog vldigt lng tid innan jag kom in i den. Brjan var bde osammanhngande och seg, men allt eftersom kom jag in i boken mer och den blev spnnande. Sjlva historien runt mrdaren r vldigt bra, huvudkaraktrerna fr jag dock inget direkt grepp om. Boken slutar med en cliffhanger s det blir att fortstta med nsta.

Andreas Thagg

2017-06-15

Vlskriven underhllande dussindeckare som har en del ponger och en hyfsat spnnande handling. Typisk sommarlsning.

L

Lisa K

2017-03-17

Lite trgstartad de frsta frsta kapitlen, men sedan tycker jag att den r spnnande rakt igenom. Jag kunde inte sluta lsa! Ser framemot att lsa uppfljaren; Inland

Theresa Gyllander

2017-01-25

Tyvrr tycker jag att Arne Dahls bcker blivit smre med ren :(
Upplever berttelsen som "fr mycket". Inte helt sker p att jag kommer att lsa nsta bok.....

Bra bok

Jan Banan

2016-08-01

Spnnande och en intressant brjan p ngot nytt.

Ewa H

2016-06-01

Spnnande och vlskriven. Kanske en vl skruvad intrig, ibland snrig att flja. Men vlbehvliga sammanfattningar kommer ibland. Inslaget av svr mobbning r otckt att f beskrivet men r vl hgst aktuellt, dessvrre. Dahls nya radarpar fr mer att gra fr slutet r en riktig cliffhanger.

Thommy Stenstrm

2016-05-07

En fantastiskt bra bok som bara inte gr att lgga ifrn sig.
Dessutom skulle jag vilja se en film baserad p denna boken.
Fr det r s mnga skrmmande och otcka hndelser och miljer.

Jan Svensson

2016-04-18

Bra och spnnande. Skiljer sig mycket frn Dahls tidigare bcker. Historien r inte alls lika komplex men inte smre fr det. Pminner en del om tidiga Kepler.

Minna Matson

2016-03-29

Spnnande bladvndare. Ser fram mot nsta i serien.

L

Lotta Strandberg

2016-03-28

Mycket spnnande med flera riktningsfrndringar. Mobbning, hmnd, klockor, flickor och tubsockor. Ser fram emot nsta bok!

Annika Olsson

2016-03-25

Vill lsa nsta....just nu!

Britt-Marie Kullin

2016-03-18

Trots att Arne Dahl har skrivit och gett ut s mnga kriminalromaner, och trots att det jag lser mest av, r svenska deckare, s har jag bara lst en enda bok av honom tidigare. Den jag har lst r Misterioso, som r den frsta boken i serien om A-gruppen, och hr r en lnk till mitt blogginlgg om den.

Jag har dremot sett en hel del filmatiseringar av hans bcker, och dom har jag tyckt varit mycket bra.

Nu har Arne Dahl kommit ut med den frsta boken i en ny planerad serie bcker, Utmarker, och den har jag lst nu.

Och det var verkligen en bra bok. Mycket spnnande, vldigt ofrutsgbar, vndningar i boken som jag inte hade rknat med, lttlst, svr att lgga ifrn sig, och bra karaktrer i huvudrollerna som jag verkligen ser fram emot i kommande bcker.

Rekommenderar absolut denna bok till alla som gillar svenska kriminalromaner.

Tommy Welander

2016-03-16

Men Dahl som r s bra annars?