Utan blod

Manuel Roca bor i ett ödsligt beläget hus med sina två barn, en pojke och en flicka. En dag hör han en bil närma sig, ingen har längre bil där i trakten och han förstår att tiden har hunnit ifatt honom. Han gömmer sin dotter, Nina, i ett hålrum i golvet. Därifrån kommer hon att bli vittne till hur tre män kallblodigt skjuter ihjäl hennes far och hennes bror. Efter det brutala dådet börjar de tre männen att leta efter flickan. En av dem, Tito, en ung pojke, upptäcker henne men förblir tyst inför åsynen av den skrämda flickan, synen av henne där kommer alltid att förfölja honom. Innan de tre männen lämnar platsen sätter de mot Titos vilja huset i brand, tre dagar senare kommer en man ridande och hittar den lilla flickan sittande utanför det nedbrända huset.  Många år senare söker den nu åldrade Nina upp den man som såg henne i hålrummet under golvet. Han står i ett köpcenter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

2013-02-12

Betyg

Går det att skriva något om den här boken utan att nämna Bariccos roman Silke? De liknar varandra. Förtätade, korta berättelser. Men samtidigt rymmer de en hel värld. I den här berättelsen vävs den spännande historien kring hämnd kontra förlåtelse.

Lotta Berling

2010-12-27

Betyg

Bariccos böcker är som små pärlor, skimrande och utsökta. Denna, liksom Silke, är en verklig njutning att läsa. 4,5 - snudd på fulländat.