Ut ur mörkret

Jewell, Lisa

| 2025

Lisa Jewells pulshöjande spänningsroman om Marvels privatdetektiv Jessica Jones.Jessica Jones gamla liv som brottsbekämpare lämnade efter sig obeskrivliga trauman, och nu försöker hon bara överleva från dag till dag i New York. Men när en förtvivlad mamma knackar på hennes dörr och ber om hjälp inser Jessica att hon inte kan vända henne ryggen.Kvinnans tonårstvillingar reste till Storbritannien för att hälsa på sin pappa, men när de kom hem betedde de sig märkligt och kunde inte sluta prata om någon vid namn Belle. Jessica beger sig ut på den brittiska landsbygden och i den lilla byn Barton Wallop hittar hon tonåringen Belle, isolerad på en gammal bondgård. Men kan den mystiska Belle vara orsaken till tvillingarnas nya personligheter? Och varför verkar mörka hemligheter gömma sig bakom varje hörn i det sammansvetsade samhället i Barton Wallop?Lisa Jewell är New York Times bästsäljande...

Katarina Nord

2025-07-16

Svag trea! Jag har läst flera böcker men denna tilltalade mig inte så mycket som de andra. Men bra tempo och målande beskrivningar!

Katarina Nord

2025-07-16

Britt-Marie Kullin

2025-06-25

Betyg: 3 av 5.
Den brittiske författaren Lisa Jewell har gett ut drygt ett tjugotal böcker, varav dom senaste böckerna, uppåt ett tiotal, har varit spänningsromaner. Dom tidigare böckerna har varit romaner/feelgood. Jag har läst sex böcker av henne tidigare, och dom har varit spänningsromaner. Jag har tyckt mycket om dom alla, och fyra av dom fick betyget 4 av mig, och två av dom fick betyget 4,5 av mig.
Nu har jag läst hennes senaste bok, Ut ur mörkret, och den var helt annorlunda mot dom jag tidigare har läst. Den här är väl i och för sig också en spänningsroman, men den handlar om en privatdetektiv/superhjältinna från Marvels Comics serievärld.
Jag blev lite besviken på boken, som jag inte tyckte alls var lika bra som dom tidigare. Jag kommer nog inte att läsa någon eventuell fortsättning på den här boken. Men jag kommer definitivt att läsa andra eventuella böcker av författaren.
Jag varvade e-boksläsning med ljudbokslyssning, i 1,25 hastighet, inläst av Anna Thiam.