Urspårad

Siegel, James

| 2003

För Charles börjar det som en alldeles vanlig vardagsmorgon - tills han på pendeltåget hamnar bredvid den förföriska mystiska Lucinda - ett möte som får hans liv att spåra ur för alltid. Han blir ohjälpligt förälskad och en kväll tar de in på ett sjabbigt hotell. Men romantiken förbyts i våld och total förnedring då en brutal främling tränger sig in på rummet. Eftersom de båda är gifta på varsitt håll vågar de inte göra någon polisanmälan. Istället hamnar Charles i en mardrömslik spiral av lögner, utpressning och mord. Allt tvingas han sätta på spel: sin moral, sin familjs trygghet, sin karriär. Och vad var hon egentligen ute efter, den vackra sexiga Lucinda? James Siegel gjorde stor succé hemma i USA med sin debutbok Epitaph. Urspårad är hans första bok på svenska.

Britt-Marie Kullin

2015-07-26

(Den här boken var en av dom böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

Den här boken hittade jag i den allmänna bokhyllan på hotellet som vi bodde på i Turkiet. Tyckte den verkade bra, så jag lånade den, och den var riktigt bra. Har inte hört talats om författaren tidigare, men jag skulle gärna läsa fler böcker av honom.

En riktigt klurig historia var det i boken, och den var inte riktigt som jag trodde från början.

Rekommenderas helt klart.

Boktanten

2012-02-26

Lättläst bok med korta kapitel. Det hände mycket i början och i slutet av boken, men mitten var lite halvseg.

Karin D

2011-09-04