Ursäkta, men din själ dog nyss

Wattin, Danny

| 2009

Flag from sv

54


Det är Äggbankningsdag och allting är precis som vanligt. Ljuden från skolgårdens fortplantningsruta, småflickorna som strosar runt i väntan på att deponera sina äggstockar och Angelinorna som fnittrande bläddrar igenom sina kataloger i jakt på nya kändisar att göra barn med. Det finns ingen som helst möjlighet för Benjamin Albert Bonkenstein, till hälften Einstein, att veta att hela hans tillvaro snart kommer att vändas upp-och-ned. Ett händelseförlopp som börjar när han inleder ett hemligt förhållande med den genetiskt överlägsna överklassflickan Julia och slutar i en härva av mord, lögner och skönhetsideal så extrema att de riskerar rasera grunden för allt mänskligt liv. Ursäkta, men din själ dog nyss är en berättelse om vikten av medkänsla i en tid av självupptagenhet. Med avstamp i aktuell forskning inom gen- och bioteknik och den snabbt ökade handeln med mänskliga arvsanlag målar Danny...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Detta är en bok som aldrig borde skrivits, än mindre givits ut. Baksidestexten gjorde mig intresserad och det verkade som en seriös bok. Det är det inte. Personen som skrivit boken (jag vägrar kalla honom "författare") har ingen koll på det kontrakt mellan författare och läsare som man brukar tala om som gör klart huruvida det är fakta eller fiktion. Boken består av trams, ingen som helst research inom ämnet och ett språk som är plågsamt dåligt. Det känns som en väldigt ung (läs: omogen) person skrivit inom ett ämne som är djupt seriöst och han gör bort sig totalt. Läs den inte!

Mimmi Thorneus

2011-07-12

Betyg

Själva idén kändes så lovande, och jag hade höga förväntningar på boken. Tyvärr var den inte så bra som jag hade förväntat mig. Det hela blir väldigt rörigt, och det känns som att det mot slutet händer alltför mycket på alltför få sidor. Ändå en helt okej bok överlag.

E

Edvin Bergström

2011-05-29

Betyg

Känns starkt inspirerad av George Orwells 1984. Tyvärr håller den inte samma klass och blir ganska rörig. Boken är ändå fyndig och erbjuder stundtals trevlig läsning, så en trea är den värd.

L

Leif Nilsson

2010-10-30

Betyg

Otroligt tankeväckande och bra

Jenny Östensson

2010-08-17

Betyg

Första delen av boken var bra men sedan blir det bara rörigt.

Britt-Marie Kullin

2010-03-27

Betyg


Danny Wattins senaste bok, romanen "Ursäkta, men din själ dog nyss", hade jag läst så mycket om, och hört så mycket bra om, så jag förväntade mig verkligen mycket av den.

Tyvärr så tyckte jag inte alls speciellt bra om boken. Tyckte att den var jobbig att läsa, och den fängslade mig inte alls. Hade det inte varit en gratis recensionsbok så hade jag nog inte ens läst ut den.

(Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg" - http://bim.blogg.se)

V

Vio

2009-12-28

Betyg

första tredjedelen var intressant, andra tredjedelen tappade allt tempo och blev en transportsträcka till sista tredjedelen som är vansinnigt jäktad för att hinna knyta ihop alla trådar. karaktärerna är platta och livlösa, jag knöt inte an till en enda av dem...

Kristina Simar

2009-12-11

Betyg

En tänkvärd bok, hur det kan gå med fortplantningen i framtiden. Skrämmande också.

FranZone c”,)

2009-12-11

Betyg

Hittade inget roligt i dom långa och krångliga meningarna...