Ur nattens mörker

Hurtig, Caroline

| 2015

Flag from sv

6


Missta aldrig stillhet för trygghet, en fiende är aldrig en vän, ingen kärlek är omöjlig och en förbannelse kanske borde behandlas som en gåva. I denna tredje del ur själarnas öden möter vi samma karaktärer igen tio år efter händelserna i Månfolkets land. Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån ? Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad? Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kim M. Kimselius

2017-08-12

Betyg

Vissa böcker vill man aldrig ska ta slut, så är det med Caroline Hurtigs böcker om Själarnas öden. Den senaste boken Ur nattens mörker är annorlunda mot de tidigare, men lika fängslande. En del av boken utspelar sig i vår värld där Vilda hjälper några andra unga människor med det övernaturliga, utan att ha berätta vem hon är.

Det här är en bok man vill sträckläsa, men ändå inte gör, eftersom man vill att boken ska räcka i all oändlighet. En värld där gott och ont, ljus och mörker, beskrivs på ett sätt som känns helt naturligt. Som om det verkligen finns en annan verklighet där allt detta sker, helt nära mig. Läs, njut och försvinn bort i en magisk värld av ord!


När jag håller skrivarkurser rekommenderar jag Carolines böcker, speciellt under de här sommarkurserna, eftersom temat är fantasy. Många utbrister "Den vill jag läsa!" när jag har läst högt ur någon av böckerna om Själarnas öden. Hoppas du känner samma sak efter att ha läst den här recensionen, för om du älskar fantasy och aldrig har läst någon bok av Caroline Hurtig har du verkligen gott miste om något.

Betyg

Mörkare, magiska och romantik...
Vill bara ha mer efter sista sidan. Vad kommer att hända med Vilda och Vilja? Det är otroligt hur Caroline Hurtig vävt in en generations skildring från den första boken då man följer föräldrarna till att följa deras barn. Mer mörkare, magi och romantik innehåller denna uppföljare, man kan inte bli annat än otroligt nyfiken på nästa kommande bok. Böckerna som Caroline Hurtig skriver blir bara bättre och bättre. Caroline Hurtig böcker är mitt nya beroende och de är fantastiska.

Y

Yohannah Leidefors

2016-08-28

Betyg

Jag har fått den stora äran att bekanta mig med Kol, Aria och deras döttrar Vilda och Vilja. Berättelsen om ödesgudinnans och hennes familj är otroligt fängslande och omöjlig att lägga ifrån sig. De möts av prövningar både inombords och i vardagen och jag är väldigt glad att få ha tagit del av allt. Hurtig beskriver karaktärerna och dess omgivningar med ord jag inte kan komma i närheten av. Var med blandade känslor jag läste ut den tredje delen, ville inte att det skulle ta slut.

Gunilla Jönsson

2016-05-20

Betyg

Den bästa i serien så här långt, nu väntar vi med spänning på fortsättningen.