Ur kackerlackors levnad

Alfvén, Inger

| 1984

Flag from sv

1104


”Inger Alfvéns bästa bok. Den har allt.”Femina På en båt i franska Västindien utspelas ett drama mellan fyra svenskar. Henrik har förverkligat sin dröm om frihet och bor tillsammans med hustrun Eva och deras tre söner på en gammal båt vid ön Guadeloupe. På ett efterlängtat besök från Sverige kommer barndomsvännen Torsten, läkare i Stockholm och hans Marianne, zoolog och specialist på kackerlackor. Men Henriks tropiska paradis är inte den idyll han utmålat i sina brev. Under de fjorton semesterdagarna utvecklas och förvandlas förhållandet mellan vännerna och växer till en kamp på liv och död. Ur kackerlackors levnad utkom första gången 1984 och som en av Inger Alfvéns bästa romaner har den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hedenstedt

2022-11-27

Betyg

Fint att få stifta en ny författarbekantskap! Psykologiskt trovärdiga karaktärer och ett intressant sätt att berätta historien! En del partier blev dock lite tjatiga. Hundra sidor kortare hade boken vunnit på att vara.

Maria Blomkvist

2015-10-19

Betyg

En historia som både står still och samtidigt rör sig i rusande hastighet fram och tillbaka i tiden. Intressant och gripande om hur vi själva, och andra, ser oss och de livsval vi gör och vilka konsekvenser de får.

J

jonathan swede

2013-08-20

Betyg

Hur sanningen ser olika ut beroende vem berättaren är. Älskar den här boken.

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-04

Livskunskap

M

Merja A

2010-12-02

Betyg

Det bästa med den här boken är det psykologiska i handlingen. Jag tyckte också om sättet hur Alfvén delar boken i fyra delar. Alla fyra huvudpersonerna får berätta sin upplevelse av samma drama.

L

Linda Fredin

2009-12-02

Betyg

Minnesvärd klockren historia om att det alltid är rätt ur ens egen synvinkel...

Natasha Illyés

2009-07-29

Betyg

Läste boken första gången i gymnasiet och blev golvad av idén att skriva om samma händelse ur fyra olika personers perspektiv. Bar med mig de insikter jag fick i flera år. Läste om den ca 15 år senare och tyckte den var tråkig, karaktärerna oengagerande och osympatiska. 15 år och boken gick från en av mina topp 10, till en av de sämsta...

Sara .

2009-07-23

Betyg

Gillade inte boken alls, känns som karaktärerna är uppbygda på fördomar och boken utvecklades segt.

Ulla Englund

2009-07-08

Betyg

Olustig men bra

E

Eva Lindblad

2009-07-04

Betyg

Efter min skilsmässa hade jag en period där jag frossade i så kallade relationsdramer (jo, för de flesta var verkligen dramatiska på olika sätt) och det här var en av dessa romaner jag läste då. Jag har den i bokhyllan, men jag tror aldrig jag kommer att läsa den igen. Den tillhör en svunnen tid, helt enkelt!

Betyg

Första halvan av boken var trögläst och irriterande men den lyckades hämta hem det i de två sista delarna. En del av tjusningen med boken är hur osympatiska karaktärerna är, jag tycker illa om allihop men ville ändå fortsätta läsa.