Ur askan är en spännande och drabbande kriminalroman som tar avstamp i den tragiska förlisningen av Estonia 1994. Fredrik Fröding är en avhoppad polisaspirant som förlorade hela sin familj i Estoniakatastrofen. Sofia Hjortén är utredaren som återvänt till Örnsköldsvikspolisen efter en framgångsrik karriär i Stockholm. För femton år sedan hade de en kort romans. Nu möts de igen i semesterparadiset Ulvön i Höga kusten. Hon som utredare av ett brutalt mord. Han som misstänkt. När det första mordet följs av flera sprider sig skräcken i det vackra semesterparadiset och Sofia och hennes kollegor står inför sitt svåraste fall hittills.
Bra debut! Riktigt spännande, bra miljö- och personskildringar. Det ska bli intressant att följa huvudpersonerna på nya äventyr. Något rörigt ibland, är jag riktigt säker på att alla personers göranden och låtanden förklarats? Ja,med lite tvekan... Därför en trea i stället för en fyra
Lina Areklew är en helt ny författare för mig, och som jag har förstått det, så är det här hennes debutroman.
Jag tyckte mycket om boken, så det här blir nog en författare till att följa.
Huvudpersonerna tyckte jag mycket om, Fredrik Fröding och Sofia Hjortén, och jag antar att det är dom två som man kommer att få följa i dom planerade böckerna i bokserien.
Alltid kul med lite nya miljöer i deckare, och jag har nog inte läst någon bok förut som har utspelats på ön Ulvön och i staden Örnsköldsvik.
Boken är spännande, välskriven, lättläst och absolut inte förutsägbar.
Jag rekommenderar boken, och ser fram emot kommande böcker i serien.