Uppståndelsen

Matthews, John

| 2007

Flag from sv

22


Det är någonting som inte stämmer. Men vad? Tankarna plågar advokaten Jac McElroy. Tiden är knapp och hoppet är så gott som ute. Varje litet halmstrå måste greppas, det är han smärtsamt medveten om. Vad han ännu inte är medveten om ? men snart kommer att bli ? är att han kan få betala med sitt liv för att hitta sanningen.    Larry Durrant är dömd till döden för ett brutalt rånmord på en miljonärshustru och efter elva år i fängelse närmar sig verkställandet av dödsdomen. Han är uppgiven, trött på livet och ser döden som en räddning, inte en förbannelse. Men nu är hans fall uppe för en sista rättslig prövning, en prövning som den unge McElroy ska ta hand om.    McElroy har fått uppdraget på grund av att det är ganska meningslöst ? ingen av hans äldre kollegor vill komma i närheten av det. Folk förväntar sig en rutinmässig insats, inte att McElroy ska engagera...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Conny J

2012-04-17

Betyg

Två fullkomliga osannolikheten på typ 20 sidor var droppen.. Oförlåtligt.. Läste inte mer...

Nenne N

2010-05-16

Betyg

Det bästa jag läst på länge faktiskt! Läs den för trots att den är lång och att man vet vem skurken är så är alla de dryga 600 sidorna spännande!

R

Robert Larsson

2009-04-21

Betyg

Jag blev faktiskt besviken. Inte på författaren kanske så mycket eftersom det inte var ett namn jag hade hört talas om, men på förlaget.

I vanliga fall när man plockar upp något från Minotaur kan man nästan undantagslöst räkna med att det är en högkvalitativ deckare, fjärran från Liza Marklunds förenklade prosa.

Uppståndelsen är en intressant historia i grunden, språket flyter på bra, men spänningen saknas. Kanske är det så enkelt att den här gången fungerar det inte att skurken är given direkt.