Upprättelsen

Ahlstedt, Mats

| 2019

Flag from sv

13


Kriminalkommissarie Fatima Wallinders man Dragan förverkligar sin livsdröm och öppnar en serbisk restaurang i ett gammalt kulturhus i Kungälv. Redan första kvällen utsätts restaurangen för beskjutning. Kort därpå hittar Fatima Wallinder en man mördad vid Bohus fästning i närheten av restaurangen. När ytterligare en person hittas död i en fängelsehåla i den gamla borgruinen misstänker utredarna att det finns en koppling mellan offren. Kan det ha med det gamla kulturhuset att göra? Eller härjar en seriemördare med en helt annan agenda? Fatima Wallinder, som är föräldraledig, börjar göra egna efterforskningar. Steg för steg närmar hon sig en fruktansvärd familjehemlighet. Upprättelsen är en fristående uppföljare till Den sista vilan (2017) och Fruktans hus (2018). När Den sista vilan utkom 2017 innebar det en efterlängtad nystart och fortsättning på den populära serien om...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anita H

2020-03-29

Betyg

Sista?

V

villa-freja.se

2020-02-06

Betyg

Jag har med stor behållning läst några av Ahlstedts tidigare böcker, men den här gången kommer jag inte riktigt in i berättelsen. Det är något med uppbyggnaden som stör mig. Jag tror att jag saknar fler dialoger, mer luft, även om handlingen skrivs med korta kapitel, vilket jag gillar. Tyvärr faller den platt, för mig.

Elisabeth Berglöf

2020-01-18

Betyg

Det känns som Mats avslutar sin serie om Fatima. Det blir mycket fokus på hennes privatliv och det är nästan ett måste att man läst de tidigare böckerna i serien för att kunna hänga med i alla vändningar. Jag har verkligen gillat böckerna om Fatima och den här gör mig inte besviken.
Precis som i tidigare böcker finns ett bra driv, snabbt tempo som gör att den är väldigt snabbläst. Man får det man hoppas och önskar sig i den här genren, spänning.
Ett värdigt avslut för Fatima? Eller?

E

Evasbokhylla

2019-12-05

Betyg

3+ En både sorglig och otäck bok. Hur livet på ett ögonblick kan förändras. Hur girighet och pengar är en stark drivkraft för att begå hemska handlingar.