Undersökningen eller When I woke up this morning I felt so gay

Hultman, Kristina

| 2009

Flag from sv

23


Några dagar före jul släpps bomben: »Jag vill skiljas«, svarar Niklas när Clara pressar honom om att jo, något är det, ut med det för helvete. Jag vill skiljas. Med de orden rasar kärnfamiljen samman, den som Clara inte kunnat låta bli att omsorgsfullt konstruera trots att hon varit feminist sen barnsben och har feministiska som modersmål. Ett par år senare, efter det inledande kaoset när Clara lämnat förortsvillan för en lägenhet på Söder, kommer nästa bomb eller snarare ett blixtnedslag i en taxi. Clara inser att hon är förälskad, i Sofia som sitter bredvid. Undersökningen eller When I woke up this morning I felt so gay handlar om hur Clara bit för bit måste pussla ihop en ny identitet, en lesbisk. Och detta utan att förlora en del av sin gamla identitet: den att vara mamma. KRISTINA HULTMAN är född 1964, bor i Stockholm, och är verksam som journalist, kritiker och feministisk debattör....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Linda Lindblom

2015-03-21

Betyg

Vet inte vad hon vill berätta. Läste halva boken sen orkade jag inte mer. Totalt händelselös och tråkig

Betyg

Ibland glimmrar det verkligen till med en härligt respektlös kommentar och sen pratas allt sönder och meningslösa sidohistorier dras upp.

P

Petra Hansson

2011-06-10

Betyg

Nä, verkligen uselt! Hade hon ingen redaktör? Extremt pratigt.

Sen en sak till. Varför kallar hon det roman när det är helt uppenbart och ofta knappt nödtorftigt dolt att hon skriver om sig själv och lämnar ut fullt igenkännliga personer? Usch!

Majjakarin Karlsson

2011-01-18

Betyg

nämen fy så hon flummar bort en bra historia! icke godkänd av mej!