Underfors

"Hon lutade sig fram och försökte se ner på gatan. Först verkade den tom. Men så rörde sig någonting längst till höger. Någonting slank runt hörnet och försvann utom synhåll innan hon hann se vad det var. Någonting mörkt och långt som rörde sig snabbare än det var möjligt för en människa att göra.Hennes hjärta skenade iväg och hon slängde sig platt mot skrivbordet och hasade sedan från det och ner på golvet. Allt i henne skrek "fara!" och hon ville bara fly, långt bort.Fast hon inbillade sig bara. Det var det Tuula och mamma och pappa alltid sa. Alva drog ett darrigt andetag och försökte lugna sig med deras ord. Hon inbillade sig bara alla de där farorna hon väntade sig få se bakom varje hörn. De fanns inte på riktigt. Hon måste sluta ge efter för sitt tvångsmässiga behov av att alltid vara på sin vakt. Då skulle också rädslan försvinna.Men den här gången hade hon verkligen sett någonting."I...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna-Lotta Jadinge

2012-10-04

Betyg

Det är en väldig överdrift att påstå att jag har läst den här boken. Jag hann bara läsa 30 sidor innan jag begav mig till min bokcirkelträff, och där blev den vederbörligen sågad av flera deltagare. Så mitt omdöme baserar jag i stort sett på deras kommentarer som kan sammanfattas med: Början är bra (och där håller jag med), men sedan blir det bara fånigare och fånigare, man tror inte på fiktionen och det intressanta anslaget i början följs inte upp.

Linda Åslund

2012-06-29

Betyg

Läs den, historien är inte helt unik, men den är faktiskt skönt Neil Gaimansk i berättarstil, med finlandssvensk vokabulär som förstärker färgen. Kommer absolut att läsa mer av Turschaninoff!

Moa Johansson

2012-03-26

Betyg

Den får en stark trea eftersom jag tyckte mycket om själva historien och karaktärerna, men tyckte att boken kunde vara lite seg ibland.