Under nio nätter

Rudberg, Denise

| 2019

Flag from sv

50


Nionde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong när han plötsligt hör ett konstigt ljud ? ett desperat rop, en duns, sedan tystnad. Han ringer 112 men räddningstjänsten kommer aldrig. När han går och lägger sig känns det som att han har inbillat sig hela händelsen. Fem år senare blir Marianne och hennes specialteam kontaktade för att utreda ett gammalt självmord begått av mannen till en känd livsstilsprofil. Samtidigt börjar profilens nuvarande sambo att känna sig hotad. Privat får Torsten det riktigt körigt när hans exfru plötsligt ringer på dörren och behöver tillfälligt tak över huvudet. Marianne hamnar på en stökig middag som resulterar i en ny bekantskap hon helst velat vara utan. Även Augustins liv är ställt på kant och han grubblar intensivt över de stora frågorna.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

I

Ingela Svensson

2020-01-19

Betyg

Sträckläser, så bra!

E

Evasbokhylla

2019-11-29

Betyg

Det är Marianne Jidhoff med kollegor, det är överklass, spänning, rödpang och tryffelnougat allt serverat med en elegant underhållning.

Lollos Bokhörna

2019-11-24

Betyg

En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong när han plötsligt hör ett konstigt ljud – ett desperat rop, en duns, sedan tystnad. Han ringer 112 men räddningstjänsten kommer aldrig. När han går och lägger sig känns det som att han har inbillat sig hela händelsen.

Det här är upptakten till @deniserudberg nya roman om Marianne Jidhoff. Boken är den nionde delen i denna Elegant crime serie!

Jag tokgillar Marianne Jidhoff. Hon är så skönt egen på något sätt. Hon går sin egen väg och tar numera ingen skit.

Som med de övriga delarna är även denna bok välskriven och lättläst. Sidorna flyger fram och det enda negativa är att boken tar slut för fort! I denna del får relationerna mellan människorna mer utrymme, och den är inte lika spännande som en del av de tidigare böckerna. Men det gör liksom inget. Boken är bra och jag rekommenderar den varmt om du har gillat tidigare delar!

C

Charlotte Fagrell

2019-11-14

Betyg

*

Minna Matson

2019-11-11

Betyg

Relationer och mat står i centrum, som vanligt. Lättläst, klar på ett par timmar, underhållning för stunden, men inte en av de bättre i serien.

Anita H

2019-11-11

Betyg

Inte en av de bättre...

Britt-Marie Kullin

2019-10-28

Betyg

Denise Rudberg har gett ut drygt tjugo stycken böcker, och jag har läst dom nästan allihopa. Jag gillar hennes sätt att skriva. Tycker att hennes böcker är lättlästa, lättsmältna, snabblästa, enkla, underhållande, och absolut läsvärda.

Den här boken är den nionde delen om Marianne Jidhoff och dom andra, i den serie böcker som Denise Rudberg kallar Elegant Crime, som är kriminalromaner som utspelar sig i överklassmiljöerna på Östermalm i Stockholm.

Jag tycker att boken Under nio nätter var precis lika bra som dom åtta tidigare böckerna, och jag ser fram emot kommande böcker i serien.

Jag kan absolut rekommendera boken, men läs allra helst hela serien i rätt ordning. För den största behållningen av böckerna, det är inte själva kriminalfallen, utan det är att följa Marianne, Torsten, Augustin, och alla dom andra karaktärerna i böckerna.

Engelska Väninnan

2019-10-26

Betyg

Tillfredsställer mitt behov av strunt. Kriminalgåtan är helt underordnad Mariannes och Torstens privatliv och framför allt deras ätande och drickande. Inspirerade mig till ett besök på Östermalm.