Ljudbok

Under Londons broar

Moyes, Jojo

| 2020

Flag from sv

37


Fjortonåriga Sarah lever för sin häst, Boo. Hon har fått den av sin morfar Henry, med en förhoppning om att hon i framtiden ska lyckas komma in på en prestigefylld fransk ridskola och följa i hans fotspår. Men när Henry hamnar på sjukhus får Sarah problem, och plötsligt riskerar hon att mista både Boo och drömmarna om Frankrike. Advokaten Natasha står alltid på de svagas sida. Men i privatlivet är det desto kämpigare: trots att de skilt sig tvingas hon fortfarande dela hus med sin karismatiske exmake Mac. När Sarah dyker upp i Natashas värld bestämmer hon sig för att strunta i alla regler och ta den unga tjejer under sina vingar. Och det beslutet kommer förändra allt i Natashas liv Under Londons broar är ett varmhjärtat äventyr om att välja sin egen väg och sin egen familj. Med sin sedvanliga skarpa blick på kärlek, relationer och det brittiska klassamhället har Jojo Moyes skapat ännu en...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Blir aldrig besviken på JoJo Moyes böcker!

Betyg

Beskrivs som ett varmhjärtat äventyr och det kan jag hålla med om. Porträttet av Natasha är motstridigt, berättelsen ofta okoncentrerad och överflödig. Men det var trots allt ett spännande läsäventyr som jag njöt av och därför ger en fyra.

Ursula Stålhandske

2020-11-21

Betyg

Det tog ett litet tag innan jag kom in i denna berättelse ... men sedan gav den det jag hoppas på då jag läser böcker av Jojo Moyes. De rör om inuti; läsupplevelser som leder både till tårar och lyckokänslor. Hon är SÅ bra helt enkelt.

T

Therese Öhman

2020-11-20

Betyg

Har läst Jojo Moyes andra böcker som är utgivna på svenska och verkligen uppskattat dem. Men denna blev platt för mig.

Seg, rörig, tråkig och svår att fastna i. Men jag tycker ändå att den är läsvärd för att se hur mycket hon utvecklats som författare sedan denna utgavs.

Eva Pettersson

2020-11-04

Betyg

Jojo Moyes skriver alltid varma och läsvärda böcker, och jag tyckte mycket om också denna, även om det märks lite grann att detta är en av hennes tidigare böcker. Ibland blir det lite rörigt och på vissa ställen känns det inte riktigt som en trovärdig historia.

V

Villivonkansbooks

2020-10-28

Betyg

Under Londons broar kom ut redan 2009 men först nu är den översatt till svenska. Jag har läst alla böcker som blivit översatta av Jojo Moyes hittills på svenska och inte helt oväntat är Livet efter dig favoriten av hennes alster. Men nu har den fått konkurrens av Under Londons broar som är en berättelse som fångade mig helt. Det är en hjärtskärande historia om fjortonåriga Sarah som bara har sin morfar och sin häst Boo som morfar gett henne. De båda är hela hennes värld och när morfar plötsligt blir sjuk rasar allt för Sarah. Hon har ingenstans att bo längre och hästen riskerar att kastas ut ur stallet då ingen betalar stallhyra för honom längre, när inte morfar kan. Jag blir otroligt berörd av historien om Sarah som får kämpa något enormt i motvind och hennes ensamhet och utsatthet gör ont i hela hjärtat. Parallellt med Sarahs historia får vi också följa advokaten Natascha, hon lever ett helt annat slags liv men kämpar på sitt sätt och inte helt oväntat korsas snart deras vägar. Boken är på hela 501 sidor men det märktes inte att den var så tjock. Jag läste som besatt för att få veta hur allt skulle knytas ihop till slut och det blev precis så som jag önskade. Författaren skriver på ett sätt som tilltalar mig och hon beskriver så fint hur ett djur kan vara ens allt och ens tröst när man är alldeles ensam. Det var länge sen jag blev så berörd av en bok som jag blev av Under Londons alla broar, den framkallar hela registret av känslor hos mig och det är en läsupplevelse som kommer stanna kvar länge hos mig!

J

Julia Gedin

2020-10-12

Betyg