Under floden

Det fattiga hmongfolket i Laos bergstrakter gör det mesta för att överleva: odlar opium, smugglar vapen och säljer sina döttrar till bordellernas upphandlare ibland innan de ens är födda.    Detta är berättelsen om fjortonåriga Prims familj under en dramatisk tid. Prims vänner hamnar i klorna på människohandlare, hennes mamma, som plötsligt ensam får försörjningsbördan, hjälper amerikanska agenter att leta kvarlevor att ta hem till USA, något som får katastrofala följder, och farfar vapensmugglaren har något stort på gång. Deras öden tvinnas samman i en färgstark berättelse som rör sig mot sin upplösning lika obevekligt som den mäktiga Mekongfloden flyter fram.    För Prim går vägen från den fattiga hembyn via »uppfostringsbordeller« i norra Thailand till Phuket. Där väntar äntligen ett slut, eller kanske en ny början. Bakom turistparadisets fasad finns en grym...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2020-05-26

Betyg

Handling & Tema : 5/5

Karaktärerna: 3/5

Miljöbeskrivning: 3/5

Språk och berättarkonst: 4/5

Helhets betyg : svag 4 av 5 i betyg : Handlingen är jätte bra, beskriver de svåra förhållanden i Asien. Prostitutionen, slaveriet, smuggling och annan kriminalitet. Tyvärr är boken slarvigt skrivet och det drar ner betyget.

Maria Jönsson

2014-05-29

Betyg

Den här boken hade behövt ett par korrekturläsningar till innan tryckning. Många upprepningar och felaktiga meningsbyggnader. Boken är spännande och har bra driv men det märks att det är en debut. Kanske del 2 och 3 är bättre uppbyggda. Fast jag vet inte om jag kommer att läsa dem då innehållet är tungt och svårt men viktigt.

H

Helena Almqvist

2013-05-13

Betyg

Gav upp, är det en fackbok eller en roman? Vet författaren ens det själv? Synd att förstöra en så bra historia som bitvis är otroligt bra

S

Sandra Katby

2012-11-15

Betyg

Gripande livsöden, ,en det var allt. boken kändes krystad och språket var tråkigt.

Betyg

Bok som alla borde läsa

E

Elin H

2011-11-28

Betyg

Mycket intressant och viktig bok. Tyvärr tappar den en del på språket och att berättelsen i många fall känns krystad då det är många öden och händelser som ska vävas ihop. Önskar nästan att han skrivit en renodlad faktabok istället. Ämnet är dock såpass viktigt att jag fortfarande rekommenderar boken.

Lena Sletteberg

2011-05-27

Betyg

Fantastisk.
När kommer del två ??