Ulrike Meinhof : en biografi

Ditfurth, Jutta

| 2008

Flag from sv

43


Varför vände den ansedda chefredaktören Ulrike Meinhof det borgerliga livet ryggen? Varför deltog hon år 1970 i den spektakulära fritagningen av den fängslade Andreas Baader? Varför lät hon sig utbildas av palestinsk gerilla, planerade attentat och rånade banker?  Ulrike Meinhof var krigsbarn och kom från en vanlig tysk familj. Redan i puberteten ställde hon sig i opposition, och under Adenauer vaknade hon politiskt, blev kärnkraftsmotståndare och gick med i SDS, det socialistiska tyska studentförbundet, sedan vidare till det förbjudna KPD, Tysklands kommunistiska parti. Som journalist väckte hon uppseende med skarpa politiska analyser och socialt engagemang. Men efter några framgångsrika år i mediebranschen sällade hon sig till APO, den radikala västtyska studentrörelsen.Jutta Ditfurth har lagt ett enormt arbete på denna bok. Hon tycks ha talat med alla och läst allt och framlägger...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mattias Johansson

2011-08-10

Betyg

En inblick i Ulrike Meinhofs mer eller mindre tragiska liv. Borde vara och A och O för den som är intresserad av europeisk samtidshistoria.

Nina Nykvist

2009-07-12

Betyg

Egentligen var den ganska långtråkig, men den är väl inte skriven för att vara underhållande utan mer för att vara korrekt. Intressant iallafall.