Ljudbok

Tystnadens historia

Englund, Peter

| 2003

Flag from sv

358


CD-bok Uppläsare: Magnus Roosman Speltid: ca 6 tim Inspirerande lyssning om gemets, skruvmejselns, tandborstens historia och om ljuden förr och nu.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Rama Pujara

2020-08-23

Betyg

Intressant delar av historien som man vanligtvis inte tänker på.

A

Anders Bäck

2014-02-11

Betyg

Vissa essäer var bra, andra hoppade jag över efter ett par sidor.

A

Anna Nyman

2012-07-15

Betyg

Det är småmysigt, bitvis fascinerande och bitvis intressant. Men de olika essäerna lyfter inte till en helhet som "Brev från nollpunkten" gör.

Karl Sandberg

2011-04-02

Betyg

Tack Peter Englund för din suveräna essä om spekulationsbubblan kring tulpaner i 1600-talets Holland. Bra och ironisk beskrivning av galenskaper som griper oss människor vid oreglerad kapitalism, så väl i historisk och modern tid, Klart läsvärt!

Karin .

2010-03-03

Betyg

Det är verkligen en intressant och roande faktasamling, men de massiva tröga textmassorna och bristen på stilistisk touch gör att läsningen blir alltför likt ett uppslagsverk och ett uppslagsverk är det inte. Saknar även "den lilla människan" och kvinnorna i essäerna. Englund beskriver en "Verklig Hjälte" (utan citationstecken!) som en man, på grund av det man behöver leva upp till för att vara en Verklig Hjälte (fortfarande utan citationstecken!)...

Nina Nykvist

2009-07-12

Betyg

En jättefin bok och lättläst. Ger eftertanke och ett historiskt perspektiv på vardagligheter. En fempoängare som jag skulle vilja ha i min egen hylla IRL.

Josefine Larsson

2009-06-30

Betyg

skön bok att komma tillbaka till då och då och läsa en eller två uppfriskande historier.