Systrarna Lisa och Monica driver sedan ungefär fem år The Cookbook Café vid Jarlaplan i Stockholm. Där bjuder de på det godaste ur sin repertoar av lunchrätter, kakor, tårtor och annat godis. Och inte bara det: de säljer också ett brett sortiment av kokböcker. Deras specialitet har blivit söta och goda frestelser från många olika håll i världen. De experimenterar gärna och de har komponerat många fantastiska ljuvligheter.
Systrarna har i denna bok, som naturligtvis heter Två systrars söta, samlat inte mindre än 170 av sina bästa och mest efterfrågade recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar.
Ett smakprov ur systrarnas receptsamling: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga...
Visa mer
Systrarna Lisa och Monica driver sedan ungefär fem år The Cookbook Café vid Jarlaplan i Stockholm. Där bjuder de på det godaste ur sin repertoar av lunchrätter, kakor, tårtor och annat godis. Och inte bara det: de säljer också ett brett sortiment av kokböcker. Deras specialitet har blivit söta och goda frestelser från många olika håll i världen. De experimenterar gärna och de har komponerat många fantastiska ljuvligheter.
Systrarna har i denna bok, som naturligtvis heter Två systrars söta, samlat inte mindre än 170 av sina bästa och mest efterfrågade recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar.
Ett smakprov ur systrarnas receptsamling: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil´s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller.
Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker
En klar favorit på kokbokshyllan. Många frestelser, man blir faktiskt frestad att prova på allt i denna bok. Precis i början när jag fått den här boken blev jag så inspirerad att jag testade ett nytt recept varje dag !( Dock ej att rekommendera om man vill behålla vikten) Nu har ivern lagt sig något, men Mormors kardemummaskorpor" finns det alltid i skafferiet....
En underbar sweet-tooth där bilderna är lika vackra som recepten är lockande. Något för gottegrisar och efterättsfanatiker. Vackra bilder, lockande recept och helt enkelt en fröjd för ögat. En sån bok man gärna frontar i bokhyllan. Synd att jag inte bakat något av recepten ännu ... eller det kanske är tur med tanke på att det som sagt är fokus på efterrätter och bakverk för hela slanten.
Boktipset har räknat ut att du skulle ge denna bok betyget: 5 Tyvärr räcker det inte för mig. Bilderna är läckra, recepten förklaras bra, men jag blev besviken b.la på den ultimata morotskakan. En vacker bok som jag köpte på bokmässan.