Tusen svenska klassiker - Böcker filmer skivor tv-program från 1956 till i dag

Gradvall, Jan

| 2009

Flag from sv

44


En underbar blandning av populära, kultstämplade och prisbelönta böcker, filmer, skivor och tv-program som speglat, definierat och format det moderna Sverige. Urval och texter av en kunnig kvartett. Gräv ner dig i de senaste 50 årens svenska kultur, från tv:s födelse 1956 fram till idag: från Hemma med Ria Wägner via Vilse i pannkakan till Knesset och Ordförande Persson, från Owe Thörnqvist och Monica Zetterlund via Hoola Bandoola Band och Abba till Esbjörn Svensson Trio och Amy Diamond, från Åsa-Nisse och Det sjunde inseglet via Göta kanal till Fucking Åmål, från Stieg Trenter och Vilhelm Moberg till Stieg Larsson och Åsa Linderborg. Hela denna fantastiska blandning av böcker, filmer, skivor och tv-program är del av en modern kulturhistoria som till stor...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Svensson

2014-05-04

Betyg

Nostalgi när den är som bäst. Minns mer än vad man tror. Kan med fördel delas upp i lagom portioner, så kommer jag att göra "brorsan", "Tusen klassiker"

Rasmusmatte .

2011-07-12

Betyg

Underbar bok. Min man är från Västerbotten och känner igen sin uppväxt i boken.

Kenneth Olausson

2010-04-21

Betyg

Oumbärlig. För listnörden.

Pia W

2010-01-06

Betyg

En härlig minnesbok där mycket dyker upp igen. Böcker, musik och filmer beskrivs ömsint och träffande, leder till många småleenden och "javisst, så var det". Det märks att författarna älskar sina klassiker!

Camilla Forssén

2009-12-16

Betyg

En riktig tegelsten men mycket läsvärd.

Karin .

2009-12-09

Betyg

Jag mindes plötsligt även MASSOR av sådant som inte stod i boken. En perfekt minneshjälp!