Tusen ord för allt

Palmkvist, Conny

| 2009

Flag from sv

31


Johan är åttiosju år gammal. Varje dag besöker han sin fru Natasja på sjukhemmet i ett utdraget och smärtsamt farväl. För varje gång försvinner hon allt längre bort från honom och det liv de haft tillsammans. I samma hus som Johan bor elvaårige Isaak. I hans huvud snurrar tankarna fort och ohejdat. I skolan har han svårt att koncentrera sig och han är oftast ensam. Hemma finns mamma och pappa, men de är osams och mamma vill skiljas. Johan och Isaak finner varandra. På kvällarna sitter de tillsammans uppe på husets tak under den stjärnklara himlen. Mellan dem växer en stark gemenskap och en förståelse varandras ensamhet. Tusen ord för allt är en gripande och insiktsfull berättelse om sorg och saknad, men är också en skildring av en varm och räddande vänskap mellan en gammal man och en ung pojke.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikaela Metafor

2019-09-17

Betyg

Jag läste denna bok för några månader sedan och den fastnade inte alls.

Maria Olofsson

2015-08-23

Betyg

Mycket bra skriven. Visst har den sina ljuspunkter, men i det stora hela en ganska sorglig bok. Man blir påmind om hur livet kan bli...

Ulla Englund

2012-01-03

Betyg

Detta är en varm berättelse om en udda pojke och en ensam gammal man. Jag tycker mycket om Palmkvists uttryckssätt.

Lotta Berling

2011-01-23

Betyg

En av Conny Palmkvists favoritförfattare är Jonathan Safran Foer och det märks. Det finns mycket i den här boken som för tankarna till Foers Extremt högt och otroligt nära. Språket flyter fint och jag vill alltid gärna återvända till läsningen av Tusen ord för allt. Särskilt förtjust är jag i pojken Isaaks språk, och de rubriker som finns i hans delar av boken. De liknar - och är kanske? - riktiga saxade tidningsrubriker (ur Helsingborgs Dagblad får man då förmoda). Medan jag läser den här boken bestämmer jag mig för att läsa fler böcker av Conny Palmkvist - och det om något är ju ett gott betyg.

Cissi Rosenqvist

2010-09-28

Betyg

Bitvis är boken riktigt rörande. Speciellt de stycken stom handla om den gamle Johan. Jag gillar boken men det känns som om den tar slut precis när den har kommit igång.