Tulpanfeber

Moggach, Deborah

| 2000

Flag from sv

130


''En berättelse om kärlek, svek och personförväxlingar värdig en dramaförfattare från restaurationstiden.'' Daily Mail ''Det är en underbar roman, både rolig och tragisk, full av skarpt tecknade personer och lika skarp insikt i kärlekens omvälvande kraft - vilken kan vara såväl destruktiv som vanebildande.'' Mail on Sunday Amsterdam på sextonhundratalet är en stad där handel, konst och kultur blomstrar och där en tulpanfeber grasserar. Framgångsrika män låter måla sitt porträtt. Konstnären Jan van Loos får i uppdrag att måla av den förmögne gamle Cornelis Sandvoort och hans unga hustru Sophia. Och helt enligt tidens sed är de omgivna av symbolladdade föremål som timglas, dödskalle och - några tulpaner. Målningen växer...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Katarina Nord

2013-10-20

Betyg

En målande sorglig berättelse som dock inte grep mig.

Elisabeth E

2012-09-12

Betyg

Trots titeln har den inte särskilt mycket att göra med tulpanhysterin. Det är mest något som brusar i bakgrunden. Bra tidsfördriv för stunden.

Aida Olivia Grimrin

2010-04-04

Betyg

En helt okej bok. Man läser den och man minns den, men utan någon särskild sinnesrörelse. Den är bara flyktigt gripande.

Aida Olivia Grimrin

2010-04-04

Betyg

En helt okej bok. Man läser den och man minns den, men utan någon särskild sinnesrörelse. Den är bara flyktigt gripande.

Lena Hasselgren

2009-10-22

Betyg

Fick den här i en julgransplundring, där någon annan hade börjat läsa och övergett den. Trodde inte den var något, men oj vad spännande och intressant den var! Intriger, svek och en fantastisk 1600-talsmiljö i Hollands Tulpankrig.

Lotta Norén

2009-09-09

Betyg

Läste boken på svenska, men det alternativet fanns inte med.