Tuffa gänget är en humoristisk serie om ett gäng värstingar - Herr Varg, Herr Haj, Herr Orm och Herr Piraya som har tröttnat på att alla blir rädda så fort de får syn på dem. Nu vill de vara hjältar, och det ska de bli genom att göra goda gärningar. Men det är lättare sagt än gjort. Så bered er på roliga och actionfyllda berättelser!Tuffa gänget: En god gärning är den första delen i serien och här bestämmer de sig för att befria tillfångatagna hundar på ett hundhem. Häng med på ett galet äventyr!Böckerna om Tuffa gänget har blivit en stor internationell succé, belönats med Australia's children's indie book award, och den första boken är nominerad till Deutsche Jugendliteraturpreis 2017.Aaron Blabey är en australiensisk författare och illustratör. Han har skapat flera prisbelönta bilderböcker för barn och har tidigare arbetat som skådespelare.
2021-12-17
Den handlar om ett gäng som försöker rädda världen. Det finns ett marsvin som heter Marmelad som har skapat ett par zattungar. Zattungarna försöker äta upp folk medans gänget försöker stoppa dom.
2021-11-18
Den här boken får 5 stjärnor för den var ganska rolig,Men den var lätt läst så det var ganska tråkit.och det handlar om olika djur. Te.x. fiskar eller ormar.så om ni gillar det prova läs denna bok!!!!!!!!
2021-11-18
Den var rolig den handlar om ett tufft gäng fast det hjälper andra och sen så ska det där tuffa gänget åka till nåt ställe kommer inte ihåg men sen så ser de ett sött marsvin som egentligen är elak och han har en knapp så jorden kan gå under. Sen blir herr varg kär i en ninja som hjälpte tuffa gänget.
2021-10-20
Bokens titel: Tuffa gänget, en god gärning.
Bokens författare: Aaron Blabey.
Undersök!
Beskriv huvudpersonen: Huvudpersonerna är en piraya, varg, orm och en haj. De är skurkar och farliga. Men i den här boken försöker de vara snälla och göra goda gärningar.
När och var utspelar handlingen: Den utspelar delvis i Bolivia.
Vilken genre passar boken in i? (fantasy, äventyr, skräck, humor, deckare, vänskap, kärlek, sport, fakta):
Humor.
Beskriv!
Berätta vad boken handlar om. Fokusera på bokens problem (det som händer). Avslöja inte slutet:
Det handlar om att herr haj, herr piraya och herr orm reste ända från Bolivia och skulle träffa herr varg. De hade hittat tidningar om att det stod att de var farliga. Men de skulle för en gångs skull försöka göra goda gärningar. De försökte få ner en katt från ett träd, det gick ganska bra. Men problemet var att katten hade rivit sönder deras kläder. Så kortare sagt så gick det nog inte så jättebra. Men de ger inte upp. Nu ska de befria alla övergivna hundar. Men det berättar jag inte hur de gick, för det ska du som läser boken klura ut.
2021-10-20
Bokens titel: Tuffa gänget, en god gärning.
Bokens författare: Aaron Blabey.
Undersök!
När och var utspelar handlingen: Den utspelar delvis i Bolivia.
Humor.
Beskriv!
2021-09-20
Boken var ganska bra. Jag fick ett tips från en kompis att läsa boken. Jag tyckte det var bra att det fanns så mycket roliga bilder i boken. Jag gillade att vargen hade en egen bil och att vargen, pirayan, hajen och ormen också hade på sig solglasögon. Jag ger boken 4 av 5 stjärnor.
2021-09-15
Jag tycker den är jättebra och därför tipsar jag dom som gillar humor att läsa den här boken.😄