Tryffel : mat för gudar, gutar och svin

Lang, Norbert

| 2008

Flag from sv

1


Matintresserade får något drömmande i blicken när man nämner svart eller vit tryffel. Denna läckra matsvamp, som kostar 10 000 - 30 000 kr per kilo, omges av myter, passionerade kockar och en hängiven beundrarskara. Från att ha betraktats som en exklusiv utländsk delikatess har tryffeln nu gjort sitt intåg i Sverige. Tryffelsällskapen får allt fler medlemmar, svensk tryffel finns i handeln och tryffelsafari är populärt på bl.a. Gotland, inte minst tack vare denna bok, som utkom redan 2008 men fortfarande är den bästa källan till tryffelkunskap. Boken är skriven av Dr Christina Wedén som är specialiserad på tryffel. Hon är forskare och lärare samt initiativtagare till den svenska tryffelodlingen. För sitt arbete kring den svarta bourgognetryffeln på svensk mark fick hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2019.I Tryffel - mat för gudar, gutar och svin finns allt för den tryffelintresserade,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok