True Tales of American Life

Auster, Paul

| 2002

Flag from en

8


Provides a portrait of America in the twentieth century. This book offers a varied and authentic voice for the American people, whose lives, loves, griefs, regrets, joys and sense of humour are vividly and honestly recounted throughout, and adeptly organised by Auster into themed sections.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Lundin

2009-09-23

Betyg

Jag har för mig att den här samlingen av berättelser är baserad på ett amerikanskt radioprogram, där lyssnare fick ringa in och dela med sig av precis allt man kan tänka sig. Resultatet är i alla fall en helt fantastisk bok där varje berättelse är cirka en sida lång. Allt är sanna historier - vanliga amerikaners vardagsbetraktelser och upplevelser. Läs om mannen som går från hus till hus för att läsa av gasmätare, eller om kycklingen som promenerar nedför en gata för att till slut hoppa upp för trappan till ett hus där den knackar på dörren med näbben och blir insläppt.

Berättelserna berör verkligen allt mellan himmel och jord; förälskelse, sorg, krigsupplevelser, filosoferingar, lustiga sammanträffanden och skruvade personligheter. En perfekt bok att ha i väskan och läsa på busshållplatsen eller i rulltrappan! Jag läste i och för sig min i ett sträck...