Tron på ett mirakel

Sparks, Nicholas

| 2006

Flag from sv

35


Jeremy Marsh är den perfekte unge New York-bon: snygg, alltid klädd i svart och framgångsrik i mediebranschen. I sin kolumn i tidskriften Scientific American excellerar han i att avslöja allt övernaturligt.En dag får han ett brev om spöklika ljusfenomen i Boone Creek i North Carolina; han kan inte motstå frestelsen att undersöka mysteriet. I staden bor den vackra bibliotekarien Lexie, som efter flera kraschade förhållanden nu har slagit sig till ro i sin hemstad.Sakta men säkert dras Jeremy och Lexie till varandra trots att de är varandras motsatser. Men är Jeremy verkligen beredd att ge upp sin vetenskapliga världsåskådning och sitt framgångsrika liv i staden? Är han beredd att tro på ett mirakel? Nicholas Sparks har skrivit en lång rad bästsäljande romaner och blivit översatt till ett trettiotal språk. På svenska fi nns sedan tidigare bland andra Drömmarnas väg, Nätterna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2021-02-20

Betyg

En bok som jag länge sett fram emot att läsa. Omslaget såg väldigt lockande ut och jag trodde innerligt att det här skulle vara en bok för mig. Men nej, säger jag bara. Nej, nej, nej och åter nej.
Jag slutar läsa på sidan 141, varför jag fortsatte så pass länge fastän jag tidigt upplevde den som tråkig, det förstår jag knappt själv ens en gång. Jag är svag för underhållningsromaner som utspelar sig i amerikanska södern. Men den här är så sliskig och fjolligt skriven att det blir löjeväckande. Fördomsfullt hade jag direkt gissat att det var en äldre kvinnlig författare som skrivit den om jag inte haft författarens namn svart på vitt. Jag antar att den är välskriven, men det är också allt. Den här typen av bok behöver karaktärer att uppskatta, det gör inte jag och därför blir det fel ganska fort för mig. Intrigen känns forcerad och det är extremt förutsägbart. Jag lägger nu med glädje boken ifrån mig.
Det här är ingenting som jag kan rekommendera!
Slutbetyg, en mycket svag 2:a!

L

Betyg

Den är så bra!

Louise Olsson

2013-06-16

Betyg

En helt underbar bok! Nu ska jag läsa 2:an!