Trolldom i Gamla Stan

Olczak, Martin

| 2011

Flag from sv

49


För några timmar sedan trodde inte Jack Nilsson på sagoväsen. Nu jagas han genom Stockholm av varulvar, bergstroll och andra skrämmande varelser ur den svenska folktron. Till sin hjälp har han moster Betty och vätten Rurik. Och så trolldomsboken förstås. Boken skrevs av Malin Matsdotter, den sista häxan, innan hon brändes på bål år 1676. Nu, mer än trehundra år senare, använder Jack samma bok för att hitta sina försvunna föräldrar. Jakten på Jack är en äventyrsserie i fyra delar av Martin Olczak och Anna Sandler, paret bakom succéböckerna om Megakillen. ----------------------- Lyssna på Bettys Bettys favoritlåtar i Spotify.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

väldigt bra.

Betyg

väldigt bra.

Betyg

den är bra

Betyg

Den va spännande och bra

Betyg

den var jättebra

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-10-19

Bra

Betyg

Den här boken är lättläst och spännande.Jag tyckte den var spännande men lite för lättläst.

S

Språkskolan4

2021-09-22

Betyg

den är jätte spännande och rolig. men det dåliga är att de inte är så lång.
men jag tycker den är jättebra jag rekommendera den den är så braaaa!

Betyg

magisk. fantasifull. spenande

Betyg

Boken handlar om Jack som ska få vara hela sommaren med sin moster i gamla stan. det visar sig att Jack är trollkunnig. Det blir jagade av varulvar.
Jag tycker att boken är bra men den skulle behöva mer text.
Jag tycker boken passar för dom som gillar lättlästa böcker och spännande.

Betyg

Denna boktipsade jag om för mina treor och de blev som eld och lågor, alla ville läsa böckerna. Det som är kul med Martin Olczak böcker om Jack är att alla utspelar sig på kända platser i Stockholm.Den har också väldigt fina illustrationer av Anna Sandler. Boken är lagom läskig ibland känner jag att visa spännande böcker för barn är lite väl mesiga. Denna bok är otroligt spännande och du vill veta hur det ska gå för Jack, hur är det med hans mamma och pappa. Får han någon nytta av Trolldomsboken? I slutet av boken finns Bettys spellista och lite extramaterial, missa inte det. Nu tänker jag läsa fortsättningen och det är väl ett bra betyg för boken.

Betyg

Jag gillade verkligen denna bok & den är helt klart värd sin 5a.
Den hade en bra story =)