Silje Arngrimsdotter var bara sjutton år när pesten tog alla hennes släktingar 1581. Utsvulten och frusen och med två små barn att ta hand om sökte hon sig till likbålen utanför Trondheim för att söka värme. Märkligt nog var det bara en i isfolkets ätt som hjälpte henne i nödens stund - en man som Silje fann närmast djurisk och skrämmande, men underligt tilldragande på samma gång...
💚💜All i can say is
Read this
Beautiful Series
I just love the Story and i can read them over and over again
The language and writing is so captivating!
I never get tired and they make me relax
I give these books
All Love i can
I loved Sandemos way to write and to take the listener to another place in a Captivating Story
I give this 3 books
❤️❤️❤️❤️❤️ of 5
Beautiful Hearts💜💚
2021-08-14
Har läst hela serien Sagan om isfolket två ggr. Kommer troligtvis läsa den igen. Bara älskar dom här böckerna. ❤
För många, många år sedan hörde jag talas om Margit Sandemos serie Sagan om Isfolket. Det sas att det inte var ”fint” att läsa de böckerna. En dag mötte jag en kvinna som hade alla böckerna i serien, jag lånade första boken och var fast. Därefter började jag samla på alla böckerna, utan att läsa dem, för jag ville ha hela serien komplett innan jag satte igång. Nu står samtliga 47 böcker i serien Sagan om Isfolket i min bokhylla.
Den här veckan började jag läsa första boken i serien, och det är precis som titeln säger man blir trollbunden. Det är en fascinerande berättelse om Silje som är 16 år. Vi möter henne för första gången när hon nyss har lämnat sitt hem. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/03/09/trollbunden-av-margit-sandemo/
2010-12-30
När jag läste sagan om Isfolket, så fanns det inget stopp på mig. Dessa böcker har etsats fast i mitt huvud och böckerna är så otroligt verkliga! Margits sätt att få ord och beskrivningar levande är helt otroligt. Man blev uppriktigt sagt ledsen när man läste sista boken, det kändes som att en del av en själv dog typ..Margits böcker är otroliga!
Sagan om Isfolket är en saga som står mig väldigt varmt om hjärtat. Denna saga har jag läst flera gånger. Margit Sandemo är en väldigt spännande människa. Hennes beskrivning om hur Isfolket kom till henne, så hon kunde skriva denna saga, får en att rysa. Fast att jag är en ganska jordnära männsika, så har jag upplevt hennes saga väldigt nära mig.
Sagan om Isfolket är perfekt läsning när man inte vill tänka så mycket utan bara koppla av och plöja bok efter bok. De är lättlästa och innehåller i princip allt och lite till. Böckerna blir dock mindre och mindre bra ju längre man kommer i serien, även fast det är värt att läsa alla utom möjligen den sista boken som jag inte alls förstår vad den har för funktion.
I min tonår läste jag ungefär hälften av alla 47 böckerna i Isfolksserien. Jag blev helt betagen och flera av dem läste jag åtskilliga gånger. Framförallt bok 1-4 är helt underbara vad jag minns. Hade tänkt läsa färdigt alla böckerna i serien men tröttnade någonstans på vägen. "Någon gång" har jag nog tänkt att jag skall kunna läsa färdigt resten av böckerna också.
2009-08-21
Vet inte hur många jag kom i denna serien, men när jag läste dem tyckte jag väldigt mycket om dem... Men det kan ju ibland bli för mycket av det goda om man läser alla i sträck...