Tro dina ögon

Barclay, Linwood

| 2013

Flag from sv

75


Thomas besöker städer i alla världsdelar och tar sig runt längs varenda gata och gränd. Han memorerar allt han ser. Men han gör det från sitt rum, genom dataskärmen. Han går nästan aldrig ut, inte ens för att gå på sin pappas begravning. Ray gör sitt yttersta för att hjälpa sin schizofrena bror Thomas till ett vanligt liv men blir allt mer irriterad över hans fantasier om att han arbetar åt CIA, åt självaste Bill Clinton. När Thomas visar ett foto från en gata i New York, där det ser ut som om någon håller på att dö i ett av fönstren, låter sig Ray övertalas att åka dit och undersöka saken. Kan det vara så att Thomas talar sanning? Vad hände egentligen i fönstret på Orchard Street? Vad är det för hemlighet som Thomas vägrar berätta för honom och är det verkligen Bill Clinton som ringer? Linwood Barclay har blivit en av världens mest lästa thrillerförfattare tack vare sin förmåga...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2019-06-25

Betyg

Läst på svenska, Tro dina ögon:
Oj, här gäller det att hänga med i svängarna! En superkul idé är upptakten på hisnande äventyr, alltifrån grymt blodiga till överraskande humoristiska. Finfin underhållning rappt och bra skriven.

P

Per Harbeck

2017-06-06

Betyg

Linwood Barclay har blivit en stor favorit för mig, gillar att hans böcker är så olika men ändå lyckas ha den där bladvändande spänningen. Denna historia är inget undantag, sanslös och fantastisk bok.

Helena Nilsson

2016-02-13

Betyg

Riktigt bra och spännande. Snabbläst!

Thommy Stenström

2014-04-15

Betyg

Återigen ett mästerverk av Barclay. Dock skiljer sig denna från dom andra. Här är det ingen som direkt försvinner.

Här är det en tillfällighet som gör att tillvaron ställs på kant.

Läs den!

Betyg

Bladvändare som alltid, men inte lika bra som hans föregående böcker.

Å

Åsa Sjögren

2013-11-10

Betyg

Strålande! Som vanligt!

G

Gunilla Jönsson

2013-10-06

Betyg

En bra bok, men inte lika spännande som hans tidigare böcker.

Britt-Marie Kullin

2013-08-18

Betyg

Det här är Linwood Barclays femte bok på svenska. Jag har läst alla hans fyra tidigare böcker, och älskat dom allihopa.

Man ska väl inte jämföra författare med varandra, men om man ändå gör det, så tycker jag att dom författare som han påminner mest om, är Dean Koontz och Harlan Coben.

Jag gillar verkligen Linwood Barclays böcker. Tycker att dom alltid är lika spännande, oförutsägbara, lättlästa, och har en härlig humor i sig.

Och hans senaste bok, ”Tro dina ögon”, var inget undantag, utan den var precis lika bra som tidigare böcker.

Rekommenderar verkligen Linwood Barclays böcker, som är helt fristående från varandra, och alltså kan läsas i vilken ordning som helst.