Ljudbok

Tritonus

Westö, Kjell

| 2020

Flag from sv

45


Stjärndirigenten Thomas Brander har låtit bygga en överdådig villa ute i skärgården. I Casa Tritonus ska han koppla av från de tärande arbetsresorna, men självbilden är inte vad den varit, och efter en rad motgångar i yrkes- och kärlekslivet kan det dyrköpta palatset inte lugna nerverna. En alltför utåtriktad och nyfiken granne blir också ett hot mot sinnesfriden.Till slut finner Brander och grannen, skolkuratorn och amatörmusikern Reidar Lindell, ändå en gemensam ton i umgänget, och en kärv vänskap uppstår mellan dem. Med Lindell följer också invånarna i Ravais och deras inbördes relationer, som till slut blir också Branders angelägenhet. Ute i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten, här delar man varandras glädje och sorg. Här sitter man i samma båt också när den läcker.Tritonus är den musikaliska termen för det dissonanta djävulsintervallet, och romanen Tritonus...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emma Fägerlind

2020-10-08

Betyg

Bra som vanligt, men hade väntat mig en ännu större upplevelse. Blev aldrig riktigt klok på någon av huvudkaraktärerna och det blev faktiskt lite för mycket musiksnack för min del.

Torbjörn Nilsson

2020-09-18

Betyg

Igår avslutade jag Kjell Westös senaste roman Tritonus och jag tyckte om den, även om den handlar om två rätt hopplösa, övergivna gubbar. Kanske för att jag inte själv är övergiven, slipper kämpa mot falnande yrkesmässig strålglans, jagande skuldkänslor och haltande barnrelationer. Jag har klivit ut i det livslånga sommarlovet.

I boken nämns massor av musikstycken, fler än jag någonsin sett i en roman tidigare. Både klassisk musik och rock, blues, punk m m. Det blev en rejäl spellista på Youtube, trots att jag inte fått med allt.

C

Christian Rydberg

2020-09-08

Betyg

Livet i en klarinettkonsert. Makalöst finstämt och stort i samma stycke.

Henrik Johansson

2020-09-04

Betyg

En vemodig ton kring möten och relationer men ändå en ensamhet. Vackert skrivet.