Ljudbok

Tristram Shandy

Sterne, Laurence

| 1997

Flag from en

19


This first novel by Sterne illuminates the incongruous behaviour of the individuals who live at Shandy Hall and their neighbours. It is the tale of the conception, birth and education of Tristram Shandy. The featured music is by Handel.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sofia Åkerberg

2010-07-02

Betyg

Ok, det här gick bara inte… En knapp femtedel in i volym ett av tre inser jag att det helt enkelt inte är värt en hjärnblödning orsakad av total uttråkning att slå pannbenet blodigt mot boken bara för att sanningsenligt kunna hävda att jag har läst den. Jag förstår mycket väl att det är en av bokens poänger att Tristram själv, när han egentligen ska berätta om sitt eget liv, far iväg i så många utvikningar att det egna livet är vad som avhandlas minst av allt. Det gör den inte intressantare.

Man förstår liksom på håll att boken ska vara både skabrös och humoristisk (tydliga paralleller kan dras till både Rabelais och Cervantes) men alla dessa antydningar, för att inte tala om en eventuell handling, dränks i en fullkomlig eruption av ord. Man skulle kunna tro att Laurence Sterne fick betalt per spaltmeter.