Tretton timmar

Meyer, Deon

| 2011

Flag from sv

107


Tidig morgon, en ung amerikansk turist rusar upp för sluttningen på Taffelberget, jagad som ett djur. Samtidigt väcks Bennie Griessel, den mest slitna snuten i hela Sydafrika, av meddelandet om ett mord på en annan kvinna. Innan dagen är slut ska ytterligare ett mord ha begåtts och Bennie själv ha fått ett skott i hjärtat. Tretton timmar i Kapstaden, Sydafrika. Den prisbelönte sydafrikanske författaren Deon Meyers fördjupar sin skildring av dagens sydafrikanska verklighet. Och han kan inte låta Bennie Griessel, hjälten från Devils Peak, vara ifred.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2022-03-15

Betyg

Betyg 3,5

Izabela Horn

2019-06-27

Betyg

Tretton Timmar är andra boken i serien Bennie Griessel den vita kriminalkomisarie som kämpar med alkoholproblem och har sepererat från sin fru. Boken har ett högt tempo, allt utspelar sig under tretton timmar, den är spännande och går fort att läsa. Jag gillar serien för att den utspelar sig i sydafrika, att få inblick i hur det går till där, vilka svårigheter finns i landet och hur det påverkar människorna. Hade önskat mig mer av dessa beskrivningar , men annars är det en riktigt bra kriminalserie
Handling & Tema : 3/5

Karaktärerna: 4/5

Miljöbeskrivning: 3/5

Språk och berättarkonst: 4/5

Helhets betyg :4/5

J

Jenny Olsson

2017-06-19

Betyg

E

Ewa H

2016-01-15

Betyg

Rafflande action!
Meyer är mästerlig på att väva ihop parallella skeenden utan att det blir rörigt, bara spännande! Allt kryddat med en fascinerande, om än bitvis dyster, inblick i sydafrikanskt samhällsliv. Det skulle dock inte skada med en ordlista eftersom översättaren behåller en del sydafrikanska uttryck på olika inhemska språk.

Marc Moore

2013-09-12

Betyg

En bok som jag börjat läsa många gånger men tröttnat på, men tillslut läste jag ut den.... Action hela tiden men den fångade aldrig mitt intresse. Den utspelar sig i Sydafrika så varje karaktär beskrivs utifrån färg och etnicitet och kvinnorna, av någon anledning, beskrivs utifrån bröststorlek. Det är en tjock bok och jag tycker att han skulle kunna unna sig att lägga några fler sidor i slutet på att få ihop trådarna på ett bättre och trovärdigare sätt.

Anna Lindström

2013-07-24

Betyg

Rafflande spänning med högt tempo! Riktigt bra. Den första boken jag läser av författaren men säkert inte den sista.

Cindy Kempe

2013-02-14

Betyg

Vilken nagelbitare! Så spännande att det var svårt att lägga ifrån sig boken, sista halvan blev streckläsning. Gillar skildringen av miljö och karaktärer. Det är annorlunda och gripande. Kulturen är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, vilket gör det extra intressant. Unikt helt enkelt!

G

Gölin Forsberg

2012-09-01

Betyg

Ok skriven deckare. Kul med Sydafrika men egentligen har jag slutat läsa deckare. De är för förutsebara.

S

Stefan Teppas

2012-08-22

Betyg

Strax under en fyra men otroligt nära Devils Peak:s solklara 4 ++ tveka inte läs och njut

Nettan Holmér

2012-07-07

Betyg

En deckare utöver det vanliga. Jag gillar personerna, miljön och spänningen.

Annika Olsson

2012-06-15

Betyg

En riktig bladvändare!

A

Anders Friberg

2012-06-02

Betyg

Mycket, mycket bra

harriet karlsson

2011-05-24

Betyg

Tycker man om sydafrika och deckare så är det här bingo.