Ljudbok

Tretton steg

Rendell, Ruth

| 1905

Flag from sv

45


Mix Cellini har två stora passioner i livet 1; den berömda fotomodellen Nerissa Nash och massmördaren John Christie. Mix dagdrömmer om Nerissa och är beredd att göra nästan allt för att få komma henne nära. Han fantiserar också om Christie, som han privat kallar för Reggie, och drömmer om att en dag få skriva den definitiva boken om mördaren som konstnär. När så Mix av en slump får reda på att Gwendolen, den gamla kvinnan som han hyr sin lägenhet av, en gång varit hemma hos Christie sätts ett ödesdigert handlingsförlopp igång. Fixeringen vid Nerissa driver Mix till att ta allt större risker 1; och plötsligt möter han John Christies vålnad ovanför de tretton trappstegen upp till sin lägenhet ... I Tretton steg ger Ruth Rendell återigen prov på sin enastående förmåga att skildra den tunna skiljelinjen mellan förnuft, galenskap och besatthet. Översättning Gertrud Hemmel

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

1w

Betyg

En absurd historia! Men det går inte att låta bli att läsa färdigt boken. Alla mer eller mindre galna personer är oerhört bra skildrade även om det gränsar till just galenskap. Vad driver människan? Ingenting är vad det verkar vara och det är ett nöje att följa den gamla kvinnan och hennes hyresgäst. Kanske tappar historien lite fart mot slutet, men läsvärt är det.

Petra Hansson

2011-03-30

Betyg

Inte helt förtjust i slutet, kändes som att författaren bestämt sig att knyta ihop säcken på ngr få sidor. Det bästa var berättelsen om Gwendolen och hennes hus.

Betyg

Läskigt spännande. Intressant miljöskildring där handlingen mest uspelar sig i ett stort viktorianskt
hus i London. Mördarens värdelösa och psyka fantasi
och den gamla damens spröda kärlekslängtan kändes
så verkligt.

Betyg

Hyfsad, men med i mitt tycke känns upplösningen för snabbt avklarat.
Uppläsaren har bra röst för ljudböcker, men har en tendens att läsa ihop meningar som hör till olika händelser, vilket gör att man tappar tråden för ett tag.