Tre valfrnder

Lagercrantz, Olof

| 1998

Jag har under mitt nu sextioriga frfattarliv gnat en huvuddel av min tid och kraft t att studera diktare och deras verk. Resultatet har blivit ett antal bcker om bland andra Erik Axel Karlfeldt (1938), Agnes von Krusenstjerna (1951), Stig Dagerman (1958), Dante (1964), James Joyce (1970) och Strindberg (1979).Mina tre senaste studier gller Joseph Conrads roman Mrkrets hjrta, Marcel Prousts stora verk. P spaning efter den tid som flytt och Gunnar Ekelfs liv och diktning. Dessa tre har i denna volym stllts samman under rubriken Tre valfrnder.Olof Lagercrantz

Torbjrn Nilsson

2016-08-21

Prousdelen inleds strlande! Jag fr begreppet Tidlshet tydliggjort fr mig.

Eva Jmting Lundh

2012-07-04

Lite proustiana.

Gunvi Lundqvist

2010-05-25

Funnen p Lundqvist antikvariat i Gteborg. Nu har jag inte lst frn prm till prm OLs studier av Ekelfs liv och diktning, och Proust och Conrads romaner "P spaning efter den tid som flytt" och "Mrkrets hjrta"
Ifall jag lser igenom hela r jag beredd att ndra p stjrnorna bde uppt och nedt .

Tor von Geijer

2009-09-23

Inte den bsta i genren.

Thomas Karlsen

2009-07-07

En mycket god fljeslagare nr man lser Mrkrets hjrta. Lagercrantz lyfter exempelvis fram detaljer ur Conrads levnad som ger romanens text ytterligare dimensioner.