Tre små lögner

Marshall, Laura

| 2019

Flag from sv

4


När Sascha försvinner, befarar Ellen det värsta. När sedan djupt begravda hemligheter stiger upp till ytan, inser Ellen att hon nog faktiskt inte känner Sascha eller har någon aning om vad hon är kapabel till alls 2005: 17-åriga Ellen blir betagen av Saschas glamorösa utstrålning. De blir vänner och Ellen välkomnas in i Saschas bohemiska och musikaliska familj. Hon anar inte mörkret som döljer sig bakom den konstnärliga livsstilen. Under en nyårsfest tar allt en dramatisk vändning. Det slutar med en rättegång där Ellen blir nyckelvittne. Livet hemma hos Sascha blir aldrig mer detsamma. 2018: Ellen är 30 år och hennes liv är fortfarande nära sammanflätat med Saschas. De två bor tillsammans i London. Men så försvinner Sascha. Polisen tar det inte på allvar eftersom det inte är första gången det händer. Men Ellen befarar det värsta händelser i det förflutna ger henne all anledning...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Tack så mycket Bokförlaget Nona för recex!

Tre små lögner handlar om Ellen och hur hennes vän Sasha plötsligt försvinner. Det tycks enbart vara hon som tror att något hänt och bara måste hitta henne. Ellen försöker att gräva djupare i vad som har hänt, men istället gräver hon upp allt djupare lögner som ändrar allting.

Laura Marshall har en fantastiskt förmåga att skriva om flera karaktärer utan att det blir förvirrande eller för mycket, utan jag vet exakt vilka alla är - trots de olika tidslinjerna och perspektiven. Precis som hennes andra bok, Vänförfrågan, tar den här an vanliga typer av tropes som hittas i thrillers, men gör resten av historien helt unik. Tre små lögner var inget undantag.

Det är en rafflande, actionfylld och snabb bok som du inte kommer kunna sluta läsa när du väl har börjat. Det är korta kapitel och Marshalls förmåga att släppa lite efter varje kapitel gör att dina teorier stegar iväg och du hoppas att du ska förstå mysteriet, men det gör du inte (i alla fall inte jag). Karaktärerna är egna och unika, lätta att skilja på och alla har lika mycket delaktighet i berättelsen.

Jag rekommenderar denna till alla som vill läsa en thriller som har mycket familjedrama i sig, men som ändå hanterar otroligt svåra ämnen på ett ytterst skickligt sätt. Jag kommer absolut läsa allting som Laura Marshall publicerar, och längtar redan till nästa bok. En väldigt stark fyra i betyg!

Betyg

Den här är snäppet bättre än Vänförfrågan!
Jag läste ut den rätt så snabbt, den var lite trög i början innan jag kom igång men annars så var den spännande rakt igenom. Även denna gången lyckas slutet att överraska mig. Jag hade tänkt mig att det var på ett annat sätt och det är roligt när något som känns förutsägbart inte är det.
Kommer bli jättespännande att följa Laura och se hur hennes thrillers utvecklas, känns som att de kommer att bli bättre och bättre.

Betyg

”Tre små lögner” lyckades fånga mig direkt. Jag tyckte det inledande kapitlet var riktigt bra utformat och med den avslutande meningen hade jag inget annat val än att läsa vidare. Spänningen bibehölls boken igenom och jag tror jag läste den rekordsnabbt. Jag var ju tvungen att få veta sanningen.