2021-01-08
Roslund och Hellströms böcker skiftar verkligen i kvalitet. Vissa berör mig starkt och jag blir både förbannad och upprörd. den här tillhör helt klart en av de sämre i serien. Historien berör mig inte helt enkelt.
Riktigt bra och avancerad handling. Jag imponeras av författarnas kunskaper i allt möjligt som geografi, anatomi och kemi t.ex. Denna bok lyssnade jag på under en bilsemester. Hade jag läst den så hade många långa stycken med upprepad information blivit skumlästa eller förbibläddrade. Man kan lätt stryka en femtedel av boken och handlingen förblir intakt. Mycket onödig information som bara segar ner läsupplevelsen, för övrigt en kanonbok precis som flera böcker av samma författare!
Gränsar till en femma! Men längden och detaljrikedomen drar ner lite. Paradoxalt nog visar ju detaljerna hur otroligt faktainriktade skrivarduon är och ämnet är verkligen högaktuellt. Men det blir lite för mycket av det goda. Dock är intrigen verkligen suveränt uttänkt och överraskande. Spänningen ökar sida för sida mot andra halvan av boken. Läs den!
Jag har inte varit lika frälst i Evert Grens serien som många andra, och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, då jag brukar fastna för svenska deckarförfattare. De tidigare har varit 3:or, medan denna får en 4:a då storyn kändes bättre och klurigare.
Och kommer det en uppföljare, så kommer jag garanterat ge även den en chans.
2016-06-21
160610: Hade högt ställda förhoppningar på denna bok då jag verkligen gillade "Tre sekunder". Kanske var det därför som jag blev besviken denna gång.
2016-06-02
Jag trodde inte att Roslund & Hellström kunde bli bättre, men det kunde de. Vilken rysare!
2016-06-01
Äntligen en ny Roslund och Hellström.
Tre minuter fortsätter där Tre sekunder slutade. Piet Hoffman är i Colombia och jobbar nära knarkkungarna.
Det är ett högt tempo och väldigt, väldigt spännande.
Ewert Grens är briljant när han kommer till undsättning långt borta från den trygga miljön i polishuset.
Den här boken är galet bra.
Betyg: 4,5 av 5.
Det här är författarparet Roslund & Hellströms sjunde bok tillsammans. Jag har läst alla dom sex tidigare böckerna, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Här är en länk till min recension av deras senaste bok, Två soldater. Och här är en länk till min recension av boken Tre sekunder, som den här boken, Tre minuter, är en fristående fortsättning på. I dessa inlägg finns även länkar till mina recensioner av dom fyra tidigare böckerna.
Jag tycker att Roslund & Hellströms böcker är mycket speciella. Dom är så annorlunda mot andra kriminalromaner. I böckerna tas alltid stora samhällsproblem upp, samtidigt som dom är spännande. Dom känns alltid verkliga och aktuella.
Och den här boken är inget undantag. Den utspelar sig till stor del i Colombia, och handlar mycket om droghandeln där. Väldigt välskriven, mycket spännande, och jättebra var boken.
Rekommenderas absolut.